14.6 C
București
miercuri, 15 mai 2024
AcasăSpecialStatele aliate au efectuat atacuri asupra unor rafinării controlate de Statul Islamic

Statele aliate au efectuat atacuri asupra unor rafinării controlate de Statul Islamic

Un număr de 12 rafinării controlate de teroriștii Statului Islamic (SI) în estul Siriei, au fost bombardate de forțele SUA, Arabiei Saudite și ale Emiratelor Arabe Unite, a anunţat Pentagonul.

"Armata americană a efectuat cu partenerii săi arabi noi atacuri contra teroriştilor din cadrul grupării Stat Islamic, în Siria", a declarat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, contraamiralul John Kirby într-un comunicat, potrivit Mediafax.

Această coaliţie a vizat pentru prima dată instalaţii petroliere, cu scopul de a elimina principala sursă de finanţare a jihadiştilor.

Cele 12 rafinării produc între 300 şi 500 barili de petrol pe zi, fapt ce aduce jihadiştilor un câştig de două milioane de dolari, potrivit comandamentului american pentru Orientul Mijlociu şi Asia Centrală(CENTCOM).

Statele Unite au anunţat anterior că peste 40 de ţări vor participa, într-un fel sau altul, la coaliţia împotriva jihadiştilor din cadrul grupării Statul Islamic.

Marţi, avioane militare din Statele Unite, Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite, Iordania, Bahrain şi Qatar au efectuat raiduri aeriene în Siria, vizând poziţii ale grupului terorist sunnit Stat Islamic şi ale unei celule Al-Qaida, Khorasan, mai arată Mediafax.

Grupul terorist sunnit Stat Islamic (SI) ocupă vaste regiuni din nord-vestul Irakului şi din sud-estul Siriei, unde a proclamat un "califat islamic". Organizaţia teroristă a executat prin decapitare doi cetăţeni americani, un britanic şi un francez.

Cele mai citite

Probleme pentru IT-iștii din Cluj. Gameloft, concedieri masive

Gameloft va închide studioul său din Cluj-Napoca, a transmis compania. Peste 100 de angajați vor fi concediați. „La nivel de companie trebuie să reevaluăm în...

VIDEO. Meryl Streep a primit Palme d’Or onorific, premiul ce subliniază “locul ei de neşters în istoria cinematografiei”

Meryl Streep, una dintre cele mai remarcabile actrițe din industria cinematografică de la Hollywood, laureată cu trei premii Oscar, a fost onorată marți seară...

Alianța Dreapta Unită – hoțul de voturi liberale

Oricât ar încerca să pară altceva, USR e un partid toxic pentru România. Fără ideologie și fără doctrină, e o mișcare care se poziționează...
Ultima oră
Pe aceeași temă