19.8 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecialStatele UE, care refuză cotele de imigranți, amenințate! Vezi cine a lansat...

Statele UE, care refuză cotele de imigranți, amenințate! Vezi cine a lansat AVERTISMENTUL

Cancelarul Austriei, Werner Faymann, este principalul critic al blocului est-european din UE, care s-a opus cotelor de imigranți. Omul politic cere sancțiuni drastice la adresa statelor care refuză să accepte numărul de imigranți care le-a repartizat.

“Oponenţii sistemului cotelor privind imigranţii nu ar trebui să fie prea siguri de această poziţie”, avertizează cancelarul Austriei. Oricine se sustrage responsabilităţilor trebuie să fie penalizat financiar, “spre exemplu prin reducerea accesului la fonduri structurale de care beneficiază în principal statele est-europene membre UE”, a spus Faymann, potrivit Mediafax.

Preşedintele României, Klaus Iohannis, declarase joi că mandatul României va fi să nu accepte cote obligatorii de refugiaţi, adăugând că nu este oportun şi nu este o soluţie să fie stablite astfel de cote şi că este nemulţumit de anunţul Comisiei Europene. “Referitor la cotele care au fost prezentate ieri (miercuri – n.r.) de preşedintele Comisiei Europene, vreau să fac doar câteva remarci. Nu este încă cazul să fac o declaraţie exhaustivă în legătură cu acest subiect, dar pot să vă spun că am luate act cu oarece nemulţumire de acest proiect prezentat în Parlamentul European”, a declarat Iohannis.

Citește și Marea Britanie: Opoziția, condusă de un politician de extremă-stânga. Cine este noul lider al laburiștilor

Klaus Iohannis a afirmat că România poate primi aproximativ 1.700 de refugiaţi pe bază voluntară şi a respins cota obligatorie, stabilită de Comisia Europeană la 6.351 de imigranţi. Premierul Victor Ponta nu susţine nici el cotele obligatorii, dar a indicat indirect că acest lucru va fi discutat la reuniunea ministerială europeană de luni.

Ministrul român de Externe, Bogdan Aurescu, a declarat joi, în Comisia parlamentară pentru Afaceri Europene, că anunţul Comisiei Europene privind cotele de refugiaţi reprezintă o propunere care va fi negociată în Consiliul Justiţie Afaceri Interne, adăugând că nu sunt prevăzute sancţiuni pentru statele care nu pot primi imigranţi conform cotelor.

Vineri, vicepemierul bulgar Meglena Kuneva a sugerat că Bulgaria şi România ar putea condiţiona adoptarea cotelor obligatorii de repartizare a imigranţilor între statele Uniunii Europene de aderarea la Spaţiul Schengen.

 

Cele mai citite

Spania, ţara din UE cu cea mai mare speranţă de viaţă. Ce loc ocupă România

Datele furnizate de Eurostat, agenția comunitară de statistică, arată că Spania se situează în fruntea Uniunii Europene în ceea ce privește speranța de viață,...

O fetiță s-a născut cu două forme de cancer

O fetiță s-a născut cu mai multe pete mov pe corp, iar în timp s-au dovedit a fi două forme de cancer. Amelia Topas, acum...

Mihai Viteazul a fugit ca Vijelie de pe cortul de AUR, ca să-i facă loc lui Uraganul să împartă Salam pentru adepții partidului

Ilustra'ieȘ Marian Avramescu Pentru a elimina orice urmă de revoltă ale fanilor marilor domnitori ai principatelor române, istoria se poate modifica, de dragul adepților...
Ultima oră
Pe aceeași temă