11.1 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSpecialStatele Unite : Poliţiştii atrag atenţia asupra infracţionalităţii în creştere în oraşul...

Statele Unite : Poliţiştii atrag atenţia asupra infracţionalităţii în creştere în oraşul New York.

Ed Mullins, preşedintele sidicatului Sergeants Benevolent Association din New York, a recomandat Partidului Democrat să aleagă alt oraş pentru a-şi organiza Convenţia dinaintea alegerilor prezidenţiale din 2016 deoarece "degradarea securităţii pe străzile noastre creşte", informează Mediafax.

New York-ul, a afirmat el fără nici reţinere într-o scrisoare deschisă publicată pe o pagină întreagă în ziarul The New York Times (NYT), "face paşi înapoi, către cele mai rele zile ale unei infracţionalităţi crescute". Mullins, care susţine că reprezinta 13.000 de poliţişti activi sau în retragere, a subliniat că atacurile armate au crescut cu 13% în decurs de un an în oraş.

Primarul Bill de Blasio a reacţionat dur faţă de aceste afirmaţii, acuzându-l pe Mullins că este "iresponsabil" şi că "mizează pe frică".

"Suntem cel mai mare oraş sigur din Statele Unite", a declarat el într-o conferinţă de presă convocată în mod expres. "Avem cel mai bun şef de poliţie. Infracţionalitatea a scăzut cu 3,5% faţă de anul trecut în aceeaşi perioadă", a adăugat primarul, precizând că anul acesta au fost comise cu 27 de crime mai puţin faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

New York-ul este unul dintre cele cinci oraşe care candidează pentru găzduirea Convenţiei democrate, iar o delegaţie din cadrul partidului a venit la jumătatea lui august să viziteze Barclays Center, în Brooklyn, unde ar putea să fie găzduit evenimentul.

Cele mai citite

Premierul Ciolacu a convocat brusc o ședință de guvern

Premierul Marcel Ciolacu a convocat, pe neașteptate, o ședință de guvern, pentru ziua de marți, 23 aprilie 2024. Potrivit Guvernului României, ședința Executivului începe la...

Mașinile cu motoare puternice sunt mai predispuse la accidente, conform studiilor – Grafic

Șoferii începători sunt sfătuiți, de obicei, să-și cumpere mașini ieftine cu motoare mici pentru a căpăta experiență de condus și pentru a evita accidentele....

În timp ce Iohannis se află în Coreea de Sud, Coreea de Nord a simulat un “contraatac nuclear”

Armata din Coreea de Nord a simulat un "contraatac nuclear" împotriva Coreii de Sud, chiar în perioada în care o delegație oficială din România,...
Ultima oră
Pe aceeași temă