14.6 C
București
joi, 16 mai 2024
AcasăSpecialStatele Unite au votat noi sancțiuni care vizează Iranul, Rusia și Coreea...

Statele Unite au votat noi sancțiuni care vizează Iranul, Rusia și Coreea de Nord. Kremlinul amenință: Nu putem suporta la nesfârșit acest tip de insolență

UPDATE 13.40: După aplicarea sancțiunilor, Rusia a cerut Stelor Unite să-şi reducă personalul diplomatic până la 1 septembrie şi a anunţat confiscarea unor proprietăţi folosite de către diplomaţi americani, ca răspuns la noile sancţiuni dictate de Washington împotriva Moscovei, informează TASS, potrivit Mediafax.

 Potrivit ministerului rus de Externe, personalul din misiunile diplomatice şi consulare ale SUA a fost redus la 455 de persoane, pentru a fi la acelaşi nivel cu personalul ambasadei Rusiei la Washington. În plus, autorităţile ruse vor confisca proprietăţile de vacanţă şi depozite folosite de către diplomaţi americani.

„Partea rusă suspendă de la 1 august folosirea de către ambasada SUA în Rusia a tuturor depozitelor de pe strada Dorozhnaya din Moscova şi a proprietăţii din Serebryany Bor", se arată într-un comunicat al ministerului rus de Externe.


Statele Unite vor impune noi sancțiuni Rusiei, Iranului și Coreei de Nord, potrivit unui proiect de Lege votat de Senat, în pofida obiecțiilor ridicate de Administrația Donald Trump, informează BBC News, citat de Mediafax.

Este prima legislaţie majoră în sfera politicii externe adoptată de Congresul Statelor Unite de când Donald Trump a preluat mandatul de preşedinte. Astfel, Legea urmează să ajungă pe masa preşedintelui, care are dreptul de a o promulga sau de a-şi exercita dreptul de veto.

Administraţia Trump s-a opus adoptării Legii privind noile sancţiuni, deoarece preşedintele va trebui să obţină aprobarea Congresului înainte de a reduce orice sancţiuni impuse Moscovei.

Adoptarea noului pachet de sancţiuni vine pe fondul intenţiilor tot mai vizibile ale congresmanilor americani privind investigarea interferenţelor Rusiei din campania prezidenţială din 2016 şi posibilul efect al acestor ingerinţe asupra alegerii în funcţia de preşedinte a lui Donald Trump.

Intenţia Congresului de a impune noi sancţiuni Rusiei a ridicat nemulţumirile unor state europene, în special ale Germaniei deoarece unele companii europene ar intra sub incidenţa sancţiunilor din pricina cooperării cu Rusia în sectorul energetic.

Legea a fost votată favorabil de 98 de senatori și doar doi s-au opus. Votul din Senat vine la două zile după votul din Camera Reprezentanţilor, care a avut acelaşi deznodământ. 

Reacția Rusiei

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a promis că Rusia va recurge la represalii dacă sancţiunile Statelor Unite vor fi legalizate, informează The Guardian.

„Ne purtăm într-un mod restrictiv şi răbdător, dar la un moment dat va trebui să reacţionăm. Este imposibil să tolerezi la nesfârşit acest tip de insolenţă faţă de ţara noastră”, a afirmat Putin în cadrul unei conferinţe de presă.

Cele mai citite

Percheziții ale Parchetului European în Capitală, pentru fraude cu echipamente medicale în timpul pandemiei

Parchetul European anunţă că a efectuat, astăzi, cinci percheziţii în Bucureşti, în cadrul unei anchete privind o fraudă de 8 milioane de euro care...

Cătălin Drulă, despre Marcel Ciolacu: “Minte când spune că economia merge bine”

Cătălin Drulă spune despre Marcel Ciolacu că minte atunci când spune că economia țării merge bine. "Cea mai mare minciună pe care o tot repetă...

Ce spune Mugur Isărescu despre un nou mandat la BNR. Este cel mai longeviv guvernator din lume

Guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu, a afirmat miercuri că în cazul în care i se va propune de către Parlament un nou...
Ultima oră
Pe aceeași temă