17.4 C
București
luni, 13 mai 2024
AcasăSpecialGuvernul Statelor Unite înăsprește regimul de acordare a vizelor

Guvernul Statelor Unite înăsprește regimul de acordare a vizelor

 

Solicitanții de viză din întreaga lume, care doresc să meargă în Statele Unite, vor trebui să furnizeze informații despre activitatea lor din ultimii 15 ani, a decis, miercuri, Guvernul SUA, potrivit Reuters, citat de Agerpres.

 

Regulile adoptate de Biroul pentru Management și Buget,  în 23 mai, permit consulatelor să ceară de la cei care vor vize numerele tuturor pașapoartelor deținute anterior, mesajele în mediile sociale online din ultimii cinci ani, adresele de e-mail și numerele de telefon din aceeași perioadă și informații biografice privind ultimii 15 ani, inclusiv adresele, locurile de muncă și călătoriile.

Un oficial din Departamentul de Stat a explicat că se vor cere informații suplimentare dacă trebuie confirmată identitatea unei persoane sau pentru verificări mai riguroase legate de securitatea națională.

Măsurile sunt în concordanță cu promisiunea președintelui Donald Trump că va spori securitatea Statelor Unite și va întări controalele la frontiere. Criticii afirmă că noile chestionare sunt excesiv de dificile, vor duce la întârzieri în procesarea cererilor de viză și vor descuraja studenții și oamenii de știință care vor să intre în SUA.

Noile reguli vor fi aplicate de urgență timp de șase luni, în loc de termenul uzual de trei ani. Răspunsurile la întrebări sunt voluntare, dar formularele chestionarelor avertizează că refuzul de a furniza informațiile cerute poate întârzia sau împiedica procesarea cererilor de viză.

Cele mai citite

Ce este o stație de acumulator portabil și cum o poți folosi

Dacă ești pasionat de camping sau excursii în natură, cu siguranță vei considera achiziția unei stații de acumulator portabil o adevărată investiție. Chiar și...

Mii de americani au vizitat Ambasada României din Washington, la Ziua Porților Deschise

Peste 3.000 de persoane au vizitat Ambasada României de la Washington, în ziua de sâmbătă, 11 mai 2024, a anunțat Ambasada României. Vizitele au...

BNR menține dobânda cheie la 7% pe an

Consiliul de Administraţie al Băncii Naţionale a României a decis, luni, să menţină rata dobânzii de politică monetară la nivelul de 7% pe an,...
Ultima oră
Pe aceeași temă