9.8 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialStatuia Libertății, EVACUATĂ, după o amenințare falsă cu bombă

Statuia Libertății, EVACUATĂ, după o amenințare falsă cu bombă

Sute de turişti au fost evacuaţi de la Statuia Libertăţii şi de pe Insula Libertăţii din New York, vineri după-amiază, în urma unei ameninţări cu bombă, care s-a dovedit a fi falsă, relatează BBC News Online, conform Mediafax.

Vor arunca în aer Statuia Libertăţii”, a anunţat o persoană care a sunat la numărul de urgenţă 911, potrivit autorităţilor americane.

Poliţia federală a mobilizat echipe cu câini special antrenaţi care au descoperit “o zonă de interes” la baza statuii, după care insula a fost evacuată. În urma verificărilor, zona a fost declarată sigură.

Departamentul de pompieri a anunţat că a fost contactat la ora locală 12.57 (19.57, ora României) pentru a investiga un “pachet suspect”.

Statue Cruises, care organizează excursii la Monumentul Naţional Statuia Libertăţii şi pe Insula Ellis, a afirmat că circulaţia feriboturilor a fost oprită după ce oficialii au descoperit un pachet suspect pe Insula Libertăţii.

Cele mai citite

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...
Ultima oră
Pe aceeași temă