11.5 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialStatul Islamic a ucis 700 de membri ai unui trib

Statul Islamic a ucis 700 de membri ai unui trib

Jihadişti din cadrul grupării Statul Islamic (SI) angajaţi în conflictul din Siria au ucis în ultimele două săptămâni peste 700 de membri ai unui trib care a încercat să se opună autorităţii lor în estul ţării, a anunţat sâmbătă un ONG sirian, citat de AFP.

Dintre cei 700 de membri ai tribului sunnit Shaitat ucişi, 100 sunt combatanţi înarmaţi şi restul civili, a precizat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO). Ei au fost ucişi în mai multe sate din provincia Deir ez-Zor, controlată în mare parte de SI.

"În ultimele două săptămâni, peste 700 de membri ai tribului Shaitat au fost ucişi în satele Ghranij, Abu Hamam şi Kashkiye (…). Aproximativ 100 sunt membri înarmaţi şi restul oameni civili", a precizat ONG-ul, care se sprijină pe o vastă reţea de militanţi şi surse medicale.

Potrivit şefului OSDO, Rami Abdel Rahmane, citat de Mediafax, "soarta a aproape 1.800 de membri ai acestui trib este necunoscută".

Tribul Shaitat luptă de la sfârşitul lui iulie împotriva SI în cele trei sate, după arestarea a trei membri de-ai săi de către jihadişti, care au încălcat astfel un acord între cele două tabere.

SI a preluat sub control o mare parte din provincia siriană Deir ez-Zor, pe care a integrat-o în "califatul" său, proclamat la sfârşitul lui iunie pe teritorii vaste aparţinând Sirie şi Irakului.

Cele mai citite

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou eliberat de...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă