10.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialStatul Islamic revendică atentatul de la consulatul italian din Cairo

Statul Islamic revendică atentatul de la consulatul italian din Cairo

Gruparea jihadistă Statul Islamic (SI) a revendicat atentatul de sâmbătă de la consulatul italian din Cairo care s-a soldat cu un mort și nouă răniți și a făcut apel la musulmani să stea departe de "cuiburile de securitate", informează centrul de supraveghere a site-urilor islamiste (SITE), relatează AFP.

Soldații SI au reușit să detoneze o mașină capcană cu 450 kg de explozibili" în fața consulatului Italiei, a afirmat gruparea jihadistă într-un comunicat publicat pe Twitter și difuzat de SITE.

Explozia, produsă în jurul orei locale 06.30 (04.30 GMT), a distrus o parte din fațada consulatului care era închis la momentul atacului, provocând moartea unei persoane și rănirea altor nouă, dintre polițiști sau simpli trecători.

Este primul atentat care vizează o misiune diplomatică de la începutul, în urmă cu doi ani, al unui val de atentate jihadiste în Egipt.

"Îi sfătuim pe musulmani să stea departe de aceste cuiburi de securitate care sunt ținte legitime pentru mujahedini", se menționează în comunicatul SI.

Atacurile cele mai sângeroase au avut loc în peninsula Sinai, vizând în primul rând forțele de ordine, și au fost revendicate în majoritate de ramura egipteană a grupării SI.

Gruparea, care controlează mari teritorii în Irak și Siria, a făcut apel la susținătorii săi din alte țări să atace interesele occidentale, notează AFP.

Romulus Georgescu
Romulus Georgescuhttp://romulus-georgescu
Romulus Georgescu, sef departament Economie
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă