13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialStockholm: Proteste oficiale după ce două avioane ruseşti au intrat în spaţiul...

Stockholm: Proteste oficiale după ce două avioane ruseşti au intrat în spaţiul aerian al Suediei

Suedia a anunţat, vineri, că a protestat pe lângă autorităţile din Federaţia Rusă după ce două avioane de luptă au intrat în spaţiul său aerian. Ministrul de Externe l-a convocat, vineri, pe ambasadorul Rusiei la Stockholm pentru a-şi exprima protestele faţă de acest eveniment, informează Mediafax.Cele două avioane de luptă ruseşti au încălcat, miercuri, spaţiul aerian al Suediei.

Pe blogul său, ministrul de Externe, Carl Bildt, a denunţat "o încălcare" a spaţiului aerian suedez, "cea mai importantă de la nominalizarea sa la Ministerul de Externe", în 2006.

Statul Major a precizat că incidentul, care a durat aproximativ 30 de secunde, a avut loc miercuri la amiază în apropiere de Insula Öland (est).

Şeful Partidului Liberal şi ministru în exerciţiu al Educaţiei, Jan Björklund, a afirmat, pentru tabloidul Expressen, că incursiunea rusă este "mai gravă decât încălcările precedente".

Cele mai citite

Încercare disperată a avocaților lui Mario Iorgulescu de a-l scăpa de închisoare: „Suferă de leziuni cerebrale încă din copilărie”

Avocaţii lui Mario Iorgulescu încearcă să-l scape pe tânăr de condamnarea de 13 ani şi 8 luni de închisoare pentru omor, susţinând că are...

Legea pentru prevenirea şi eliminarea violenţei şi hărţuirii la locul de muncă, promulgată de Klaus Iohannis

Legea iniţiată de Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale (MMSS) pentru ratificarea Convenţiei privind prevenirea şi eliminarea violenţei şi hărţuirii la locul de muncă a...

Un bărbat din Harghita a găsit un proiectil și două cartușe în curtea casei

Un bărbat dintr-un sat din Harghita a sunat miercuri seara la 112 și a anunțat că a găsit în curte în urma unor săpături,...
Ultima oră
Pe aceeași temă