4.9 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialStoltenberg: Intrarea avioanelor Rusiei în spaţiul aerian al Turciei "nu arată ca...

Stoltenberg: Intrarea avioanelor Rusiei în spaţiul aerian al Turciei “nu arată ca un accident”

Încălcările spaţiului aerian al Turciei de către avioanele militare ale Rusiei “nu arată ca un accident”, avertizează secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

Liderul NATO a făcut această precizare marţi, înaintea unei reuniuni la Bruxelles, transmite BBC News.

Stoltenberg subliniază că Rusia nu a furnizat “nicio explicaţie reală” pentru cele două incidente. Liderul NATO consideră ambele evenimente ca fiind “inacceptabile”, a subliniat că “încălcările au durat mult timp” şi că au fost “foarte grave”.

Rusia susţinuse că prima intrare în spaţiul aerian al Turciei a durat “doar” câteva secunde şi că a avut loc din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile. Rusia a mai susţinut că anchetează acuzaţiile cu privire la a doua încălcare.

Unul dintre aceste incidente a implicat un avion MiG 29 al Rusiei, intrat în spaţiul aerian al Turciei. Potrivit anumitor surse, Turcia ar fi trimis împotriva lui două avioane F-16, care au determinat ieşirea avionului rusesc din spaţiul ei aerian. Potrivit altor surse, cele două avioane F-16 ar fi fost “hărţuite” de avionul rusesc MiG 29.

Ambele incidente s-au produs în apropierea frontierei dintre Turcia şi Siria, după ce avioane de luptă ale Rusiei au început, miercuri, o campanie în Siria.

În urma acestora, Ministerul de Externe de la Ankara l-a convocat de două ori pe ambasadorul Rusiei în Turcia, Andrei Karlov, pentru a protesta faţă de cele două încălcari ale spaţiului ei aerian.

Citeşte şi: Rusia anunţă că trupele sale de “VOLUNTARI” merg să lupte în SIRIA

 

 

 

 

 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă