13.1 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăSpecialStudenții și elevii moldoveni care învață în România primesc bilete de tren...

Studenții și elevii moldoveni care învață în România primesc bilete de tren gratuite ca să ajungă la secțiile de vot

Elevii şi studenţii din Republica Moldova care învață în România, cu vârsta de peste 18 ani, vor primi gratuit bilete de tren ca să poată ajunge la secțiile de votare, la turul doi al alegerilor din Republica Moldova.

Decizia a fost adoptată de Guvernul României în ședința de miercuri.

Tinerii din Republica Moldova vor putea astfel să efectueze un drum dus –  întors între locul unde învață și una dintre secțiile electorale deschise pe teritoriul României.

Călătoriile se pot efectua cu tren regio şi interregio, clasa a II–a, în perioada 12 – 13 noiembrie 2016, către şi dinspre localităţile cu secţii de votare de pe teritoriul României. Acestea sunt Bucureşti, Iaşi, Galaţi, Timişoara, Braşov, Cluj-Napoca, Constanţa, Bacău, Suceava și Craiova.

Biletul de călătorie va fi eliberat la casele de bilete ale staţiilor şi agenţiilor de voiaj, pe baza actului de identitate care să ateste calitatea de cetăţean a Republicii Moldova şi a carnetului de elev / student vizat pentru anul şcolar/universitar în curs sau adeverinței eliberate de instituția de educație la care este înscris.

Ministerul Transporturilor va transmite o circulară agențiilor de bilete pentru a facilita aplicarea revederilor acestei ordonanțe de urgență.

Este obligatorie procurarea biletului atât pentru dus, cât şi pentru întors, iar călătoria de întoarcere va avea loc în ziua de 13 noiembrie 2016. Pe biletul de călătorie vor fi menţionate numele şi prenumele beneficiarului, CNP-ul, seria şi numărul actului de identitate, precum și calitatea de elev (E) sau student (S).

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Columbia a anunțat că va rupe relațiile diplomatice cu Israelul

Președintele columbian Gustavo Petro a declarat, miercuri, că țara sa va rupe relațiile diplomatice cu Israelul, pe al cărui lider l-a acuzat de „genocid”...

Semifinale Liga Campionilor: Borussia Dortmund a învins-o Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0)

Borussia Dortmund a învins-o pe Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0), miercuri seara, pe teren propriu, în prima manşă a semifinalelor Ligii Campionilor...

Columbia a anunțat că va rupe relațiile diplomatice cu Israelul

Președintele columbian Gustavo Petro a declarat, miercuri, că țara sa va rupe relațiile diplomatice cu Israelul, pe al cărui lider l-a acuzat de „genocid”...
Ultima oră
Pe aceeași temă