13.1 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăSpecialStudentul american mort după 17 luni de arest în Coreea de Nord...

Studentul american mort după 17 luni de arest în Coreea de Nord primise o lovitură care a cauzat lipsa oxigenării creierului

Studentul american Otto Warmbier, decedat după ce fusese arestat 17 luni în Coreea de Nord, a murit din cauză că nu i s-a mai oxigenat şi irigat creierul, au anunţat medicii legişti din statul Ohio, informează joi agenția Reuters.

Decesul s-a produs la data de 19 iunie, după ce studentul fusese eliberat din arest.  Moartea ar fi fost produsă de o rănire datată aproximativ cu peste un an înainte de deces, a explicat medical legist din comitatul Hamilton, Lakshmi Sammarco.

“Nu ştim ce i s-a întâmplat, aceasta este concluzia”, a spus doctorul Sammarco.

Potrivit acestuia, autopsia nu a constatat că studentul ar fi avut  oase rupte. El avea însă mai multe cicatrici, de mărimi diferite, cea mai mare fiind de 11 pe patru centimetri, pe piciorul drept.

Studentul fusese arestat la Phenian în ianuarie 2016 sub acuzația că a furat un obiect de la hotel. Tânărul a fost pus în libertate în iunie 2017, pe motiv medical, a ajuns în SUA grav bolnav, în comă, şi a murit câteva zile mai târziu.

Regimul de la Phenian respinge ideea că i-a aplicat rele tratamente studentului american și susține că tânărul s-a îmbolnăvit de botulism în timp ce se afla în închisoare. Medicii americani nu au găsit însă niciun indiciu al acestei boli.

Chiar preşedintele Donald Trump a acuzat, marţi, regimul de la Phenian că l-a torturat pe studentul Otto Warmbier.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă