18.9 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialStudiu: Creștere semnificativă a numărului de atentate, în 2016. Riscurile politice, economice...

Studiu: Creștere semnificativă a numărului de atentate, în 2016. Riscurile politice, economice și teroriste creează un climat extrem de nesigur și în acest an

Numărul atacurilor teroriste în țările occidentale au crescut, în 2016, cu 175%, în raport cu anul 2015. Totodată, la nivel global, creșterea a fost de 14%, se precizează într-un studiu al companiei internaționale de asigurări Aon, informează AFP, citat de Agerpres.

Anul trecut, în lume au avut loc 4.151 de atacuri teroriste, comparativ cu 3.633 câte au fost în 2015, potrivit unei numărători efectuate de experți ai Aon. În țările occidentale, acest număr a crescut de la 35 în 2015 la 96 în 2016, precizează compania, care a publicat o hartă de riscuri politice, terorism și violență politică pentru 2017.

„Previziunile nu sunt roze pentru 2017. Nu vedem într-adevăr niciun motiv pentru ca situația să se amelioreze. Efectul cumulat al riscurilor politice, economice și teroriste creează un climat extrem de nesigur”, mărturisește pentru AFP directorul departamentului pentru riscuri politice al Aon France, Louis Bollaert. '', afirmă Bollaert.

În pofida acestei puternice majorări a numărului de acte teroriste în țările occidentale, ele reprezintă, doar 3% din violența teroristă la nivel mondial, precizează experții Aon, care și-au elaborat harta în colaborare cu specialiști ai cabinetului Roubini Global Economics și Risk Advisory Group.

Harta ilustrează o creștere previzibilă în 2017 a acestor riscuri, cu 17 țări clasate la cel mai ridicat nivel. Pentru al doilea an consecutiv, mai multe țări au urcat pe scara riscurilor (19) decât au coborât (11).

Sursa citată mai precizează și că „este puțin probabil ca riscurile de violență politică să descrească în 2017. Pierderile teritoriale ale grupării Statul Islamic în Irak și Siria vor duce probabil la dispersarea rețelei jihadiste, ceea ce va duce la rândul său la riscuri serioase pentru zeci de țări din regiune și dincolo de ea, în special în Europa și Asia”.

Cele mai citite

Scenă în aer liber în curtea interioară a Primăriei Capitalei

Curtea interioară a Primăriei Capitalei se va transforma, sâmbătă, într-o scenă în aer liber, unde vor răsuna melodii celebre din muzica ușoară românească, balade...

Iuliana Beregoi, despre cum reușește să se împartă între viața profesională și cea personală: “Sincer…”

Iuliana Beregoi este recunoscută ca una dintre cele mai apreciate artiste, vloggerițe și actrițe din România și Republica Moldova. La doar 19 ani, tânăra...

Scenă în aer liber în curtea interioară a Primăriei Capitalei

Curtea interioară a Primăriei Capitalei se va transforma, sâmbătă, într-o scenă în aer liber, unde vor răsuna melodii celebre din muzica ușoară românească, balade...
Ultima oră
Pe aceeași temă