9.8 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăSpecialSUA: 121 de adulţi şi copii vor fi expulzaţi în America Centrală

SUA: 121 de adulţi şi copii vor fi expulzaţi în America Centrală

121 de adulţi şi copii vor fi expulzaţi din Statele Unite în America Centrală, după ce autorităţile au decis să accelereze ritmul expulzărilor, potrivit AFP, citat de Agerpres.

Secretarul american pentru securitate internă, Jeh Johnson, a declarat că la sfârșitul săptămânii trecute, serviciile de imigrație și ale vămii (ICE) “au întreprins operațiuni concertate la scară națională pentru a aresta și a expulza într-un ritm mai susținut adulți intrați în țară cu copii”.

Imigranții, originari din America Centrală, sunt cazați în centre de primire pentru familii, administrate de către serviciile de imigrație, înainte de a fi îmbarcați la bordul unor avioane pentru a fi repatriați, a afirmat Johnson. 

Arestările au fost întreprinse mai ales în Texas și în Georgia, în sud, precum și în Carolina de Nord, în sud-est. Ele au vizat familii ”reținute începând de la 1 mai 2014 după ce au trecut ilegal frontiera”, care au primit un ordin de expulzare, au epuizat recursurile în apel și nu au cerut azil în recurs, a explicat oficialul american. 

Începând din vara lui 2014, ”noi am expulzat și repatriat imigranți către America Centrală într-un ritm mai susținut, circa 14 curse aeriene pe săptămână”, a afirmat responsabilul, adăugând că majoritatea erau ”adulți singuri”. 

Președintele unei organizații de americani de origine latinoamericană, Latino Victory Project, Cristobal J. Alex, a declarat că familiile de refugiați nu ar trebui să figureze printre prioritățile, iar “femeile și copiii nu sunt o amenințare”, subliniind că ei vin la frontiere în căutarea securității.

Zeci de mii de cetățeni din Guatemala, Honduras și Salvador, inclusiv numeroși minori neînsoțiți, au sosit în SUA în ultimii ani, refugiindu-se din cauza violenței endemice din țările lor, unde sunt cele mai mari rate ale omorurilor, 

Imigrația clandestină este o temă sensibilă în viața politică americană, îndeosebi în tabăra republicană, unde candidații la alegerile prezidențiale sunt divizați în legătură cu atitudinea ce trebuie adoptată față de cei fără acte, între fermitate și atitudine mai deschisă, pentru a ține cont de electoratul hispanic. 

Cele mai citite

Cresc importurile de electricitate din Ucraina după atacurile rusești

Importurile zilnice de electricitate din Ucraina vor atinge cel mai ridicat nivel din acest an, după ce o serie de atacuri cu rachete rusești...

Irina Begu, victorioasă la revenirea în circuit

Irina Begu a revenit în circuitul profesionist de tenis după o absență de șapte luni cu o victorie. Românca de 33 de ani s-a...

Ciucă și Ciolacu s-au pozat alături de patriarhul Daniel, la capela din Parlament

Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu, liderii PNL și PSD, s-au fotografiat alături de patriarhul Daniel și au publicat aceste poze pe conturile lor de...
Ultima oră
Pe aceeași temă