6.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialSUA: Avionul rus doborât a violat spațiul aerian al Turciei, dar acum...

SUA: Avionul rus doborât a violat spațiul aerian al Turciei, dar acum este nevoie de dialog între Moscova şi Ankara

Avionul militar rusesc doborât în Turcia a violat spațiul aerian turc, potrivit dovezilor deținute de Statele Unite și Turcia, dar acum este important ca Moscova și Ankara să lucreze pentru dezescaladarea situației, a declarat luni Departamentul de Stat american, informează Reuters, citată de Agerpres. 

Purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat Elizabeth Trudeau a afirmat, într-un briefing, că dovezile provenite de la surse americane și turce “arată că avionul rusesc a violat spațiul aerian al Turciei” în ciuda faptului că a fost avertizat de mai multe ori de forțele turce. Ea a refuzat să elaboreze asupra locului exact unde s-a aflat avionul când a fost doborât, notează Reuters. 
    
Trudeau a adăugat că în timp ce Statele Unite sprijină dreptul Turciei de a-și apăra spațiul aerian, este important acum pentru Ankara și Moscova să ia măsuri pentru a dezescalada tensiunile de ambele părți. 
    
“Avem nevoie de a încuraja acum dialogul și trebuie să dezescaladăm situația”, a subliniat ea, adăugând că “acum este important să continue discuțiile între cele două părți”.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă