17.5 C
București
marți, 14 mai 2024
AcasăSpecialSUA: Camera Reprezentanților, acord privind reformarea programului de supraveghere a telefoanelor

SUA: Camera Reprezentanților, acord privind reformarea programului de supraveghere a telefoanelor

Democrații și republicanii din Camera Reprezentanților au căzut de acord cum să reformeze programul de supraveghere al telefoanelor, derulat de Agenția Națională pentru Securitate (NSA), relatează AFP, conform Mediafax.

Și Casa Albă a anunţat că susţine iniţiativa.

"Propunerea lor de lege este o etapă foarte bună", a declarat Caitlin Hayden, o purtătoare de cuvânt a Consiliului pentru Securitate Naţională, "iar noi suntem pregătiţi să continuăm negocierile cu membrii conducerii Camerei şi pentru examinarea (proiectului) în plenul Camerei într-un viitor apropiat", a adăugat ea.

Este un lucru rar ca reforme, mai ales asupra unor subiecte atât de controversate ca NSA, să obţină o unanimitate în Congres, apreciază AFP.

Textul, a cărei examinare în plenul Camerei Reprezentanţilor nu a fost programată încă, pune capăt colectării sistematice a metadatelor (numărul apelat, ora şi durata apelului) de către NSA de la operatori.

FBI şi NSA urmează ca, în prealabil, să obţină un mandat individual de la Curtea secretă Foreign Intelligence Surveillance Court (FISC), în baza unor "suspiciuni rezonabile" şi abia după aceea să poată să ceară operatorilor date telefonice despre un anumit număr de telefon, în cadrul unei anchete în domeniul luptei împotriva terorismului, pentru o perioadă de 180 de zile.

Cele mai citite

A fost dezvoltat plasticul care se descompune când nu mai e nevoie de el

O echipă de cercetători a dezvoltat un nou tip de plastic biodegradabil, care conține bacterii vii ce declanșează descompunerea materialului, potrivit antena3.ro. Noul plastic care...

Ședință solemnă în Parlament, cu ocazia Zilei prieteniei româno-israeliene

Camera Deputaţilor şi Senatul se vor întruni astăzi, de la ora 10:00, în şedinţă solemnă comună consacrată marcării Zilei Solidarităţii şi Prieteniei dintre România...

Hezbollah: Locuitorii strămutați israelieni se pot întoarce acasă dacă se încheie războiul

Şeful grupării insurgente libaneze Hezbollah, Sayyed Hassan Nasrallah, a declarat luni că locuitorii din nordul Israelului care s-au refugiat în alte zone din ţară...
Ultima oră
Pe aceeași temă