10.2 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialSUA: Campanie de combatere a violenţei sexuale în campusurile universitare

SUA: Campanie de combatere a violenţei sexuale în campusurile universitare

Barack Obama, preşedintele Statelor Unite, a lansat, vineri, o campanie de combatere a violenţei sexuale în campusurile universitare americane şi a denunţat "toleranţa" care există cu privire la acest fenomen, relatează AFP, preluat de Mediafax.

"Se estimează că o femeie din cinci a fost agresată sexual în perioada studiilor universitare. Din acest total, numai 12% dintre agresiuni au fost semnalate", a subliniat Obama, anunţând lansarea unei campanii de combatere a violenţei sexuale în campusurile universitare din Statele Unite. "Cu toate că victimele acestor agresiuni sunt în mare parte femei, ştim că bărbaţi sunt de asemenea agresaţi, violaţi", a continuat el.

Amintind înfiinţarea, în ianuarie, a unei entităţi speciale la Casa Albă pentru identificarea mijloacelor de ameliorare a protecţiei femeilor în perioada studenţiei, Obama, tată a două fiice de 13 şi 16 ani, a subliniat că eradicarea violenţei sexuale presupune o responsabilitate comună a tuturor actorilor din cadrul societăţii.

"Ne vom organiza campus cu campus, oraş cu oraş, stat cu stat" pentru combaterea acestui fenomen, a promis el.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă