17 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialVIDEO. UPDATE. Casa Albă, evacuată parţial. Un bărbat a intrat cu un...

VIDEO. UPDATE. Casa Albă, evacuată parţial. Un bărbat a intrat cu un cuțit. Obama tocmai plecase. Secret Service, criticat dur

UPDATE 11.20 (sâmbătă): Bărbatul care a pătruns vineri în incinta Casei Albe avea asupra sa un cuţit şi voia să îi atragă atenţia asupra problemelor ţării preşedintelui Barack Obama, care plecase de doar patru minute, anunţă Secret Service, conform Fox News.

UPDATE 12:10  Jason Chaffetz, un membru republican al Camerei Reprezentanţilor, a criticat Serviciul prezidenţial de pază şi protecţie, Secret Service, pentru incidentul de securitate de la Casa Albă, catalogându-l drept "total inacceptabil", conform ABC News, preluat de Mediafax.

UPDATE 12:03  Incidentul de securitate a fost provocat de un bărbat neînarmat care a reuşit să pătrundă în curtea şi în interiorul Casei Albe, la doar câteva minute după plecarea preşedintelui Barack Obama, anunţă Secret Service, potrivit postului ABC News.  

_ _ _

Membri ai administraţiei americane şi jurnaliştii acreditaţi au fost evacuaţi, vineri seara, pentru scurt timp, de la Casa Albă, după ce o persoană a sărit gardul care o înconjoară, relatează AFP, preluat de Mediafax.

video: youtube.com

Preşedintele american, Barack Obama, nu se afla la Casa Albă în momentul evacuării. El urcase cu câteva minute mai devreme la bordul unui elicopter prezidenţial al Marine One pentru a se deplasa la Camp David, unde va petrece weekendul în familie.

Jurnaliştii s-au întors în clădire după aproximativ o oră.

Potrivit unui agent al Secret Service, citat de presa americană, operaţiunea de evacuare a fost lansată după ce o persoană a sărit gardul care înconjoară grădina Casei Albe.

Cele mai citite

Cum iluminezi camera în care se află biroul, pentru a fi mai productiv?

Nu ți s-a întâmplat ca atunci când lucrezi la birou să te doară ochii din cauza luminii insuficiente? Dacă lucrezi de acasă, amenajarea spațiului în...

Tichetele casnice: cum le pot folosi firmele și persoanele fizice

Sistemul de plată prin tichete a activităților casnice e funcțional și tocmai a fost modificat de Guvern printr-o ordonanță de urgență, deși acesta ar...

Cursa pentru București. Gabriela Firea: „Am încredere în şansele mele, pentru că Bucureştiul arată mult mai rău decât acum patru ani”

Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că are încredere în şansele sale la alegeri, deoarece, după propriile spuse, Bucureştiul arată „mult...
Ultima oră
Pe aceeași temă