16.7 C
București
duminică, 21 aprilie 2024
AcasăSpecialVIDEO. SUA: Cel puțin patru morți în intemperiile din California

VIDEO. SUA: Cel puțin patru morți în intemperiile din California

Furtuna care s-a abătut de vineri asupra Californiei s-a soldat cu moartea a cel puțin patru persoane și a provocat inundații, alunecări de teren și a determinat evacuarea a sute de persoane, relatează AFP preluată de Agerpres.

Un bărbat de 55 de ani a murit electrocutat vineri în urma căderii unui stâlp de electricitate, potrivit pompierilor din Los Angeles. Două persoane au murit în accidente de mașină în drum spre San Diego, iar a patra persoană a murit după ce mașina pe care o conducea a fost luată de ape, au informat mass-media locale. 

Un accident spectaculos, care a făcut înconjurul posturilor de televiziune, a arătat o mașină căzută într-o groapă care s-a căscat brusc în pavajul unei șosele din Los Angeles. Femeia care se afla la volan a fost rănită ușor. 

Mai multe persoane blocate de creșterea nivelului apelor pe fluviul Los Angeles au fost evacuate cu ajutorul ambarcațiunilor. Locuitorii din Duarte, situat la poalele munților San Gabriel din apropiere de Los Angeles, au primit ordin de evacuare de teama alunecărilor de teren. 

Furtuna puternică venită de pe Oceanul Pacific a lovit centrul și sudul Californiei vineri cu vânturi violente și ploi abundente care au provocat prăbușirea mai multor stâlpi de electricitate și au lăsat fără curent circa 60.000 de persoane în regiunea Los Angeles și anularea mai multor zboruri.

Serviciul american de meteorologie (NWS) a avertizat cu privire la noi inundații în cursul weekendului în acest stat din vestul SUA, care a fost afectat de-a lungul ultimilor ani de o secetă gravă.

Cele mai citite

Marton Fucsovics a câștigat marele trofeu la Țiriac Open

Tenismanul maghiar Marton Fucsovics a câştigat turneul ATP 250 Ţiriac Open, disputat în această săptămână la baza sportivă Năstase/Marica din Capitală, după ce l-a...

Rectorul Universității din București limitează numărul notelor de 9 și 10 ce pot fi acordate studenților

În facultățile Universității din București (UB), la programele de studii de nivel licență, nu se vor putea acorda mai puțin de 5% și nu...

CNPP: 423.532 beneficiari de pensii şi indemnizaţii prevăzute de legi speciale, în martie 2024

Un număr de 423.532 de persoane beneficiau, în luna martie 2024, de pensii şi indemnizaţii prevăzute de legi speciale, conform datelor centralizate de Casa...
Ultima oră
Pe aceeași temă