21.6 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialSUA: Fost translator pentru armata americană, arestat. Care este motivul

SUA: Fost translator pentru armata americană, arestat. Care este motivul

Un imigrant irakian, care a fost descris drept fost translator pentru armata americană, a fost arestat de agenţii federali, joi, sub acuzaţia că ar fi minţit în legătură cu depunerea jurământului de credinţă faţă de liderul Statului Islamic, conform Mediafax.

Într-o plângere depusă în faţa unei tribunal federal din Dallas, FBI l-a acuzat pe Bilal Abood, în vârstă de 37 de ani, că a călătorit, trecând prin mai multe ţări, inclusiv Mexic şi Turcia, către Siria în aprilie 2013 şi s-a întors în septembrie anul trecut în Statele Unite.

După întoarcerea sa, afirmă plângerea, Abood, care a încercat să părăsească Statele Unite în martie 2013 dar i s-a interzis accesul la bordul avionului, a fost interogat de FBI. Plângerea afirmă că el a recunoscut în faţa agenţilor că a mers în Siria pentru a lupta cu Armata Siriană Liberă.

Când FBI, înarmat cu un mandat de percheziţie, i-a confiscat computerul anul trecut, a descoperit că Abood depusese “jurământ de credinţă faţă de liderul Statului Islamic, Abu Bakr al-Baghdadi”, potrivit plângerii, citate de Reuters.

Aceasta afirmă că la 19 iulie 2014, folosind un pseudonim islamic, Abood a scris pe Twitter: “Jur supunere califului Abu Bakr al-Baghdadi”.

Plângerea afirmă că atunci când agenţii FBI au mers la locuinţa lui Abood pentru a returna computerul, acesta a negat orice supunere faţă de liderul Statului Islamic.

Abood, care a fost translator pentru armata americană, a compărut în faţa tribunalului din Texas joi după-amiază şi ar urma să rămână în custodie până la audierea de vineri.

Cele mai citite

Asfaltări din bani publici în curțile votanților PSD la Râmnicu Sărat

În Râmnicu Sărat, Administrația Domeniului Public (ADP) a fost acuzată de practici discutabile în contextul campaniei electorale. Din imaginile surprinse se poate observa...

Gabriela Firea promite aeroportul București Sud

Gabriela Firea, candidatul PSD la funcția de primar general al Capitalei, promite că va construi aeroportul București Sud, în cazul în care va fi...

Rusia – Ucraina, ziua 816. Președintele Bulgariei, filo-rus, susține că Rusia nu poate fi învinsă

Președintele Bulgariei, Rumen Radev, cunoscut pentru opiniile sale favorabile Rusiei, a declarat că victoria Ucrainei în actualul război contra Rusiei este "imposibilă". Șeful statului bulgar...
Ultima oră
Pe aceeași temă