14 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăSpecialSUA: Lansarea programului de instruire a militarilor ucraineni, amânată

SUA: Lansarea programului de instruire a militarilor ucraineni, amânată

Statele Unite au amânat lansarea programului de instruire a militarilor ucraineni, a confirmat, marţi, comandantul forţelor armate americane din Europa, Ben Hodges, relatează agenţia Sputnik, citat de Mediafax.

Citește și: Marea Britanie va trimite 75 de instructori militari în Ucraina

Această decizie a fost luată pentru “a oferi mai mult timp” implementării Acordurilor de la Minsk, semnate la 12 februarie între Kiev şi rebelii proruşi din estul Ucrainei, potrivit generalului american, anunţă Bloomberg.

Misiunea de antrenare ar fi trebuit să înceapă săptămâna viitoare.

La începutul lunii februarie, Ben Hodges a anunţat că Statele Unite vor contribui la instruirea trupelor ucrainene care luptă împotriva insurgenţilor proruşi din estul Ucrainei.

“Vom oferi instruire pentru misiuni de securitate, pentru intervenţii medicale şi pentru a opera într-un mediu în care Rusia bruiază comunicaţiile, precum şi pentru a se putea apăra de artileria insurgenţilor proruşi”, explica la acea vreme oficialul militar american.

Aceste măsuri au fost decise pe fondul unor eforturi internaţionale de instaurare a păcii în sud-estul Ucrainei.

Cel puţin 6.000 de persoane au fost ucise de la izbucnirea conflictului armat în regiunile ucrainene Doneţk şi Lugansk, în aprilie 2014.

Cele mai citite

Ministrul britanic de Externe i-a confirmat lui Zelenski un ajutor militar de trei miliarde de lire sterline pe an

Secretarul de stat (ministrul) pentru Afaceri Externe al Marii Britanii, David Cameron, s-a întâlnit, în Ucraina, cu președintele Volodimir Zelenski, pentru a discuta despre...

Firma care a produs fregatele României revine la București într-un moment critic pentru Forțele Navale Române

Firma BAE Systems din Marea Britanie, cea care a produs fregatele Regele Ferdinand și Regina Maria, își anunță prezența la salonul BSDA 2024 de...

Ciolacu urează românilor “Hristos a Înviat” și prezintă imagini în care arată că a fost la slujba de Înviere

Șeful Guvernului și al PSD, Marcel Ciolacu, le transmite românilor mesajul tradițional, "Hristos a Înviat", însoțit de imagini care atestă că a participat la...
Ultima oră
Pe aceeași temă