15.4 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSpecialSUA: Legislativul din California a votat proiectul de lege care legalizează sinuciderea...

SUA: Legislativul din California a votat proiectul de lege care legalizează sinuciderea asistată medical

Proiectul a fost adoptat de legislativul din California în pofida opoziției grupurilor care militează pentru drepturile religioase și ale persoanelor cu dizabilități, comentează agenția de presă britanică.

Proiectul de lege le-ar permite pacienților competenți din punct de vedere mental să solicite o rețetă pentru substanțe care să-i ajute să moară, în cazul în care doi medici au constatat că respectivii pacienți mai au de trăit doar șase luni. Pe marginea acestui proiect au existat săptămâni de dezbateri, susținătorii acestuia spunând că măsura va permite pacienților aflați în stadiu terminal să moară cu demnitate, în timp ce adversarii proiectului au atras atenția că o astfel de măsură ar putea să-i facă vulnerabili pe pacienți în fața rudelor lacome, a celor care nu doresc să-i îngrijească sau urmăresc să pună mâna pe averile lor.

Asociația Medicilor din California, care s-a opus ani la rândul sinuciderii asistată medical, a anunțat în luna mai că nu se mai opune proiectului de lege și a adoptat o atitudine mai neutră.

Și Biserica Romano-Catolică s-a opus proiectului de lege, iar Brown — fost seminarist catolic — nu a anunțat deocamdată dacă va aproba sau nu proiectul. Sinuciderea asistată medical este legală în statele Washington, Montana și Vermont.

Cele mai citite

Evită cele mai comune greșeli în deparazitarea internă a câinilor!

Sfaturile utile pentru o deparazitare cât mai eficientă a animalelor de companie Deparazitarea internă este o parte esențială a îngrijirii câinilor - aceasta contribuie la...

STB va avea sâmbătă, 20 aprilie, 10 linii cu trasee modificate pentru evenimentul sportiv „The Color Run Celebration Tour 2024”

STB îi anunță pe călători că, sâmbătă, 20 aprilie, 10 linii au trasee modificate pentru evenimentul sportiv „The Color Run Celebration Tour 2024”. Societatea...

Liviu Harosa, avocat în dosarul Roșia Montană: “Lupta juridică a fost ca o mlaștină, a fost imensă”

Litigiul Roșia Montană a dus la 54 de procese, a căror soluționare, în beneficiul cetățenilor și al statului român, a impus o muncă imensă,...
Ultima oră
Pe aceeași temă