20.6 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialSUA: Paul Ryan, pregătit să preia președinția Camerei Reprezentanților, cu o condiție

SUA: Paul Ryan, pregătit să preia președinția Camerei Reprezentanților, cu o condiție

Republicanul Paul Ryan a anunțat, marți, că este pregătit să candideze la președinția Camerei Reprezentanților a Congresului SUA, cu o condiție – să fie susținut și de ultraconservatori, în contextul în care actualul președinte al Camerei, John Boehner, se va pensiona la finalul acestei luni, relatează Reuters, DPA și AFP, citate de Agerpres. 

Ryan, care în anul 2012 a candidat din partea republicanilor pentru postul de vicepreședinte al SUA și prezidează în prezent comisia pentru afaceri fiscale a Camerei Reprezentanților, a reintrat în atenție la începutul acestei luni după ce Kevin McCarthy a renunțat la candidatura sa, în fața opoziției aripii celei mai conservatoare a Partidului Republican.

Într-o întâlnire cu congresmenii republicani desfășurată marți seară la Washington, Paul Ryan a lansat un apel la responsabilitate, recunoscând în același timp haosul intern și disfuncționalitățile din camera inferioară a parlamentului federal american.

”Îl putem acuza pe președinte, putem acuza presa, ar fi amuzant. Putem acuza chiar și pe celălalt partid”, a spus Ryan, care a subliniat că ”oamenii vor rezultate”.

Brendan Buck, purtătorul de cuvânt al politicianului american, a explicat că Ryan va fi unicul candidat la președinția Camerei Reprezentanților numai dacă până vineri toate grupările din formațiunea sa politică își vor exprima sprijinul oficial pentru el.

Dacă se va ajunge la un consens în favoarea candidaturii lui Paul Ryan, următoarea etapă va fi un scrutin intern în grupul republican din Camera Reprezentanților, după care pe 29 octombrie va avea loc alegerea președintelui acesteia de către toți cei 435 de membri — 188 de democrați și 247 de republicani.

Cele mai citite

Alexandru Rafila e convins: “Calitatea asistenţei medicale se va îmbunătăţi simţitor”

La ceremonia oficială de inaugurare a lucrărilor de construcție a Spitalului Regional de Urgență Cluj, desfășurată sâmbătă, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a subliniat că...

Polonia investește în securizarea şi întărirea frontierei estice. “Am luat decizia de a investi 10 miliarde de zloţi”

Prim-ministrul Donald Tusk a anunțat sâmbătă că Polonia va aloca peste 2 miliarde de euro pentru consolidarea și securizarea frontierei sale estice, aceasta fiind...

Mai mult de 30 de ucraineni care fugeau de armată s-au înecat la granița cu Ungaria și România

Cel puțin 30 de ucraineni care fugeau de armată s-au înecat la granița cu Ungaria și România. Ei au murit în încercarea de a...
Ultima oră
Pe aceeași temă