20.5 C
București
luni, 27 mai 2024
AcasăSpecialSUA: Un bărbat care intenționa să se ducă la Gay Pride cu...

SUA: Un bărbat care intenționa să se ducă la Gay Pride cu mașina plină cu arme riscă nouă ani de închisoare

Un tânăr, care a fost arestat săptămâna trecută în Los Angeles, pentru posesie ilegală de arme, înainte de Gay Pride, a ajuns în fața instanței. El riscă peste nouă ani de închisoare, informează agențiile de presă internaționale, citate de Agerpres.

James Howell (20 de ani) face obiectul a trei capete de acuzare de ordin penal pentru deţinerea unui dispozitiv distrugător pe o rută publică, a unei puşti de asalt şi a unor încărcătoare cu muniţie de mare capacitate, se afirmă într-un comunicat al procurorului din Los Angeles, Jackie Lacey. El a fost inculpat şi pentru delict privind deţinerea unei arme de foc încărcate într-un vehicul. 

Procurorii cer stabilirea unei cauţiuni de două milioane de dolari, faţă de o jumătate de milion până în prezent. 

Howell, originar din statul Indiana (nord), a fost arestat duminică în zori în Santa Monica, localitate la malul mării ce se învecinează cu Los Angeles. În maşina sa au fost găsite trei puşti de asalt, încărcătoare cu muniţii de mare capacitate, precum şi un recipient cu circa 18 litri de produse chimice care permit producerea de explozibili, au precizat autorităţile. 

El le-a declarat autorităţilor în timpul arestării că intenţiona să meargă la Gay Pride, parada anuală a homosexualilor, la care au participat sute de mii de persone la Hollywood la câteva ore după atentatul din Orlando ce a avut loc într-un club de noapte pentru homosexuali, unde au fost ucise 49 de persoane. 

FBI-ul din Indianapolis a făcut o percheziţie la domiciliul lui Howell în Clark County (Indiana), luni seara, în legătură cu ancheta’, a precizat o purtătoare de cuvânt a FBI, Laura Eimiller, într-un comunicat. Ea nu a dat deocamdată nici o informaţie care să indice o eventuală legătură între Howell şi atentatul din Orlando, cel mai sângeros din SUA de la cele din 11 septembrie 2001. 

 

Cele mai citite

Deficitul bugetar a ajuns la 3,24% din PIB după primele patru luni din 2024

Deficitul bugetar a urcat la 3,24% din Produsul Intern Brut (PIB) după primele patru luni din acest an, soldul negativ cifrându-se la 57,29 miliarde...

Ambasada Rusiei susține că niciun angajat al ei n-a primit “materiale” de la românul arestat

Ambasada Rusiei în România susține că niciun angajat al ei n-a primit "materiale" de la românul care a fost arestat sub acuzația de trădare. Drept...

Candidatul PSD la Primăria Giurgiu, traseistul Nicolae Barbu, este și un stripper talentat

Fostul primar al municipiului Giurgiu, Nicolae Barbu, între 2012 și 2020, mai vrea un nou mandat din partea PSD, dar ceea ce se știe mai...
Ultima oră
Pe aceeași temă