14.1 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialSUA: Un candidat la prezidenţiale a minţit în legătură cu studiile sale

SUA: Un candidat la prezidenţiale a minţit în legătură cu studiile sale

Candidatul la învestitura republicană pentru alegerile prezidențiale din SUA prevăzute pentru 2016, Ben Carson,  a mințit în legătură cu admiterea sa la una dintre cele mai prestigioase școli militare americane, a relatat vineri Politico, citat de AFP, scrie Agerpres. 

Carson, un neurochirurg de culoare retras din activitate, aflat cot la cot în sondaje cu miliardarul Donald Trump, a afirmat că a fost admis la Academia Militară West Point. El ar fi obținut admiterea, împreună cu o bursă de studii, după un dineu în mai 1969 la Detroit cu generalul William Westmoreland, devenit celebru în timpul războiului din Vietnam.

Dar instituția n-a dat de urma nici unei acceptări în cadrul său a lui Carson, nici chiar a unei candidaturi a lui, a declarat pentru Politico purtătoarea de cuvânt a academiei, Theresa Brinkerhoff.

Potrivit Politico, echipa de campanie a lui Carson, confruntată cu aceste afirmații, a recunoscut că povestea cu admiterea la West Point a fost inventată. Referitor la generalul Westmoreland, Politico afirmă că el nu putea să se afle la Detroit în momentul indicat de Carson.

Ben Carson caută să atragă aripa mai conservatoare a electoratului republican, încercând să-și creeze o reputație de integritate morală bazată pe o puternică convingere creștină. Este cunoscut pentru declarațiile sale provocatoare și comparații hazardate.

Cele mai citite

Florin Piersic a fost transferat de la ATI într-un salon din Compartimentul Septic al Spitalului Foișor

Florin Piersic a fost mutat din secția ATI într-un salon din Compartimentul Septic al Spitalului Foișor. A început să meargă pe distanțe scurte, potrivit...

Cum arată joburile viitorului. 62% dintre elevii români aspiră să lucreze în domeniul IT

Domeniul IT&C este cel mai atractiv pentru liceeni atunci când vine vorba despre viitorul lor loc de muncă (62%), urmat de zona de creare...

Robert Fico, premierul slovac, este supus unei operaţii “foarte complicate” la Spitalul Roosevelt din Banska Bystrica

Premierul slovac Robert Fico este supus unei operaţii "foarte complicate" la Spitalul Roosevelt din Banska Bystrica, după ce a fost împuşcat de cinci ori...
Ultima oră
Pe aceeași temă