19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialSUA: Un polițist a murit după ce, sâmbătă, a fost împușcat în...

SUA: Un polițist a murit după ce, sâmbătă, a fost împușcat în cap

Un polițist din New York a murit, luni, după ce în urmă cu două zile a fost împușcat în cap în timp ce se afla în misiune în cartierul Queens, au anunțat autoritățile locale, relatează Agepres

Brian Moore, în vârstă de 25 de ani, efectua sâmbătă o misiune în Queens alături de un alt coleg. Cei doi erau îmbrăcați în civil, iar mașina în care se aflau nu purta însemnele poliției new-yorkeze, potrivit Reuters și AFP.

Un bărbat afro-american, Demetrius Blackwell, fost condamnat la închisoare, a fost arestat la scurt timp după incident. Suspectul ar fi deschis focul asupra polițiștilor în momentul în care aceștia au început să-l urmărească.

Citește și: Nou scandal în SUA. Infractorii de culoare, ţinte de tir pentru lunetişti

Brian Moore este al treilea polițist ucis la New York în ultimele cinci luni, alți doi polițiști supraviețuind atacurilor care i-au vizat.

Decesul lui Moore intervine pe fondul amplificării tensiunilor rasiale în SUA după o serie de incidente în care au fost implicați polițiști albi și persoane de culoare și care au dus la numeroase manifestații în ultimele luni, cele mai violente înregistrându-se la Ferguson (statul Missouri) și Baltimore (statul Maryland).

Moore, care provenea dintr-o familie de polițiști, a devenit membru al Departamentului de Poliție din New York (NYPD) în iulie 2010, potrivit primarului metropolei americane Bill de Blasio.

Citește și: Proteste violente în SUA după moartea unui afroamerican reținut de poliție

Cu câteva zile înainte de Crăciun, ofițerii Rafael Ramos și Wenjian Liu, îmbrăcați în uniforme de poliție, au fost împușcați în cartierul new-yorkez Brooklyn în timp ce patrulau.

În ianuarie, alți doi polițiști new-yorkezi, de această dată îmbrăcați în haine civile, au fost împușcați când încercau să intervină după un jaf armat comis în Bronx. Cei doi au supraviețuit atacului, adaugă Reuters.

 

Cele mai citite

Un bărbat din Harghita a găsit un proiectil și două cartușe în curtea casei

Un bărbat dintr-un sat din Harghita a sunat miercuri seara la 112 și a anunțat că a găsit în curte în urma unor săpături,...

Încercare disperată a avocaților lui Mario Iorgulescu de a-l scăpa de închisoare: „Suferă de leziuni cerebrale încă din copilărie”

Avocaţii lui Mario Iorgulescu încearcă să-l scape pe tânăr de condamnarea de 13 ani şi 8 luni de închisoare pentru omor, susţinând că are...

Guvernul va da un OUG joi prin care numărul funcțiilor de conducere ar putea ajunge la 10% în aparatul de stat

Guvernul urmează să aprobe în şedinţa de joi un proiect de ordonanţă de urgenţă(OUG) privind modificarea unor măsuri fiscal-bugetare, precum posibilitatea stabilirii, în anumite...
Ultima oră
Pe aceeași temă