25.3 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăSpecialSUA a efectuat 4.100 de raiduri aeriene impotriva SI în Irak şi...

SUA a efectuat 4.100 de raiduri aeriene impotriva SI în Irak şi în Siria

Aviația SUA a efectuat 4.100 de raiduri începând din luna august împotriva teroriștilor Statului Islamic în nordul Irakului și sudul Siriei. Printre acestea se numără și zborurile de supraveghere sau cele de alimentare.

Potrivit Mediafax, la această cifră, transmisă luni de un oficial militar american sub acoperirea anonimatului, se adaugă aproximativ 40 de zboruri care au fost efectuate, din 23 septembrie, de cinci ţări arabe membre ale coaliţiei conduse de Washington împotriva grupării SI.

Potrivit Pentagonului, Iordania, Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite, Bahrain şi Qatar au efectuat 23 de atacuri aeriene în Siria, iar americanii 66.

Dintre cele 4.100 de raiduri, aproape 1.400 au fost zboruri pentru alimentarea cu carburant a avioanelor, a precizat acest oficial, fără să ofere informaţii despre zborurile de supraveghere.

Dacă operaţiunea va continua în acest ritm, numărul raidurilor aeriene în Irak şi Siria va depăşi intervenţia americană aeriană în Libia. Din aprilie până la sfârşitul lui august 2011, Statele Unite au efectuat 5.300 de raiduri aeriene în Libia în cadrul unei campanii conduse de NATO, mai scrie Mediafax.

Ofensiva americană ar fi costat între 780 şi 930 de milioane de dolari până la data de 24 septembrie, potrivit un calcul făcut de grupul de reflecţie Center for Strategic and Budgetary Assessments.

Cele mai citite

Statul Qatar va avea investiții în România de 15 miliarde de euro, anunță premierul Ciolacu

Vizita premierului Marcel Ciolacu în Qatar, în perioada 16 aprilie-17 aprilie 2024, are ca principal obiectiv "dezvoltarea în România a unor proiecte de investiții...

Ce este foliculita, cum o tratăm și cum o putem preveni

Ce este foliculita? Foliculita este o afecțiune comună, în general benignă, a pielii în care foliculul de păr devine infectat/inflamat și formează o pustulă...

Tu cum îți crești șansele de câștig la păcănele? TOP 5 sfaturi pentru a NU te baza doar pe noroc!

Lumina orbitoare a reflectoarelor, sunetul amețitor al clopoțeilor și senzația inimii care pulsează odată cu rotirea tamburului. Păcănelele online reușesc să ne captiveze cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă