14.3 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialSUA caută un nume pentru viitorul bombardier invizibil. Se primesc propuneri pe...

SUA caută un nume pentru viitorul bombardier invizibil. Se primesc propuneri pe Internet

Statele Unite așteaptă pe Internet sugestii pentru numele viitorului model de bombardier invizibil, cunoscut în acest moment sub titulatura B-21.

Viitorul bombardier a fost conceput în cadrul unui proiect secret, dar unele detalii au fost dezvăluite, în premieră, acum câteva zile, de secretarul Forțelor Aeriene, Deborah Lee James.

“Nu avem încă un nume”, care să se adauge codului B-21, a mărturisit Deborah Lee James în cadrul unei conferințe în Florida.

Potrivit US Air Forces, modelul B-21, care va înlocui faimosul bombardier B-2, va permite Forțelor Aeriene americane să opereze “într-un mediu marcat de înalte provocări”. B-21 ar urma să-și atingă “capabilitatea inițială” după anul 2020.

Citește și: Stratfor: Ce țări pot intra în război, în următorii ani. România – în zona fierbinte

Firma producătoare este Northrop Grumman, cea care a produs și modelul B-2 Spirit. Această versiune a fost produsă între anii 1997 – 2000, într-un număr de numai 21 de aeronave. În schimb, modelul B-21 ar urma să fie livrat Forțelor Aeriene într-un număr de 80 – 100 de exemplare.

Fotografia prezentată de secretarul Forțelor Aeriene este doar o simulare pe calculator. Un analist american în domeniul Apărării, Loren Thompson, a comentat imaginea afirmând că “singurul lucru pe care-l pot învăța adversarii noștri din această poză este că majoritatea radarelor lor vor deveni inutile, nefiind capabile să-l detecteze”.

La concursul de idei pentru numele viitorului bombardier sunt invitați să participe mai ales angajații sau foștii angajați ai US Air Forces, care au astfel “oportunitatea de a contribui la identitatea noului avion”. 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

A fost găsită fetița dispărută la Iași. Alazaroaie Riana Danielle a plecat de la școală, dar nu mai ajunsese acasă

ALAZAROAIE RIANA DANIELLE are 10 ani și fusese văzută ultima dată purtând uniforma școlară. La momentul dispariției, ea se afla pe raza municipiului Iași,...

Evenimente de Noaptea Muzeelor

Evenimentul Noaptea Muzeelor, aflat la a XX-a ediţie, se va desfăşura în România pe tot parcursul zilei de astăzi.La eveniment şi-au anunţat participarea muzee,...

A fost găsită fetița dispărută la Iași. Alazaroaie Riana Danielle a plecat de la școală, dar nu mai ajunsese acasă

ALAZAROAIE RIANA DANIELLE are 10 ani și fusese văzută ultima dată purtând uniforma școlară. La momentul dispariției, ea se afla pe raza municipiului Iași,...
Ultima oră
Pe aceeași temă