18.3 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialSUA confirmă moartea altor doi americani la Bruxelles

SUA confirmă moartea altor doi americani la Bruxelles

Departamentul de Stat al SUA a confirmat, duminică, moartea altor doi americani în atentatele comise marţi la Bruxelles, ridicând numărul victimelor americane la patru în total, scrie AFP, citată de Agerpres.

“Putem confirma moartea a încă doi cetăţeni americani la Bruxelles şi exprimăm sincere condoleanţe celor apropiaţi”, a declarat un reprezentant al Departamentului de Stat, care anunţase vineri moartea altor doi americani. 

“Nu avem alte informaţii de anunţat, din respect faţă de familiile lor în această perioadă dificilă”, a adăugat el. 

Angajatorul unui cuplu de americani daţi dispăruţi, Justin şi Stephanie Shults, şi familia acestora au anunţat sâmbătă decesul lor. Nu este clar dacă Shults fac parte dintre cei patru morţi anunţaţi de Departamentul de Stat. 

În total, atentatele sinucigaşe comise marţi la aeroportul şi o staţie de metrou de la Bruxelles au făcut cel puţin 31 de morţi şi 340 de răniţi, potrivit ultimului bilanţ anunţat de autorităţilor belgiene.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Echilibrul perfect: cum să îmbini mobilierul vintage cu designul modern

În ultimii ani, o tendință care a câștigat teren în designul interior este combinarea mobilierului vintage cu designul modern. Acest amestec neconvențional de stiluri...

Monica Niculescu, în finala de dublu a turneului WTA Trophee Clarins de la Paris

Perechea româno-chineză Monica Niculescu/Lin Zhu s-a calificat în finala de dublu a turneului de tenis Trophee Clarins de la Paris, după ce au învins...

Expoziţia „Jandarmeria Română 1850 – 2020” va putea fi vizitată la sediul Muzeului Judeţean Teleorman

Muzeul Național de Istorie a României, în parteneriat cu Complexul Național Muzeal ASTRA din Sibiu, Inspectoratul General al Jandarmeriei Române și Muzeul Județean Teleorman,...
Ultima oră
Pe aceeași temă