13.9 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialSUA consideră că au o armată insuficient pregătită. Ce țări ar pune...

SUA consideră că au o armată insuficient pregătită. Ce țări ar pune probleme americanilor

Responsabili militari americani şi-au declarat îngrijorarea faţă de capacitatea armatei de a lupta într-un război cu puteri precum Rusia, aceştia atrăgând atenţia, într-o audiere desfăşurată miercuri în Congres, că deficitul de resurse şi de instruire afectează pregătirea de luptă a trupelor SUA, transmite Reuters, citată de Agerpres.

Şeful de Stat Major al armatei, generalul Mark Milley, a afirmat că ar avea ‘îngrijorări serioase’ dacă trupele americane ar trebui să lupte într-un război cu o putere precum China, Rusia, Iran sau Coreea de Nord. 

Armata ‘nu se află la nivelurile la care să poată executa în mod satisfăcător’ misiunile, a declarat generalul Milley, într-o audiere în faţa Comitetului pentru forţele armate din Camera Reprezentanţilor, referindu-se la ”timp, costuri în termeni de victime sau costuri în termeni de obiective militare’. 

Cu acelaşi prilej, secretarul pentru forţele aeriene, Deborah James, a declarat că jumătate dintre acestea ‘nu sunt suficient de pregătite’ pentru a lupta împotriva unei ţări ca Rusia. 

‘Banii sunt de ajutor pentru pregătirea de luptă, dar a elibera timpul oamenilor noştri pentru a merge şi a face această pregătire este la fel de important’, a subliniat Deborah James. 

Oficiali din Air Force au declarat la începutul lunii că se confruntă cu un deficit de peste 500 de piloţi, aşteptat să crească la peste 800 de piloţi până în 2022. 

Cheltuielile armatei americane au crescut accentuat după atentatele de la 11 septembrie 2011, SUA având de departe cel mai mare buget militar dintre toate statele lumii. 

Armata a solicitat un buget de 148 miliarde de dolari pentru anul fiscal 2017, o creştere uşoară faţă de cele 146,9 miliarde în bugetul pe 2016. 

Chiar şi în condiţiile bugetului solicitat pe 2017, efectivele militare ar urma să se reducă în continuare, de la 475.000 militari activi în prezent, la 460.000. 

Luna trecută, într-o intervenţie în faţa aceluiaşi comitet din Camera Reprezentanţilor, comandantul suprem al NATO în Europa, generalul american Philip Breedlove, a declarat că Rusia a decis să devină un adversar al Occidentului şi reprezintă o ‘ameninţare existenţială’ pentru SUA şi aliaţii Washingtonului. 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Misterul surdității lui Bethoven se dezvăluie

Se spune că marile genii ale umanității ard rapid! Creează opere monumentale și se sting devreme. Despre viața și simfoniile lui Beethoven s-au scris...

Marcel Ciolacu, ferm convins că România va avea până la sfârșitul anului o inflație de sub 5%

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că trendul inflaţiei este unul descendent, iar pe finalul acestui an va coborî sub cinci la sută. Acesta a...

Tânăra antrenată de maestra emerită a sportului, Mirela Pașca, înscrisă în campania „100 de tineri pentru dezvoltarea României”

Antonia Dragomir, o tânără gimnastă de doar 11 ani, a devenit un nume cunoscut în lumea gimnasticii românești și internaționale, datorită talentului său remarcabil...
Ultima oră
Pe aceeași temă