22.5 C
București
joi, 30 mai 2024
AcasăSpecialSUA înăsprește măsurile de securitate după atentatele din Paris

SUA înăsprește măsurile de securitate după atentatele din Paris

SUA va înăspri măsurile de securitate după atentatele din Paris, a anunțat secretarul american pentru Securitate Internă, relatează Mediafax, care citează AFP.

"Nu avem informaţii specifice şi credibile privind un posibil atac terorist în Statele Unite, similar cu cel comis la Paris", a declarat secretarul Jeh Johnson, potrivit unui comunicat.

Totuşi, Washingtonul a decis să consolideze măsurile de securitate, în contextul atentatelor de la Paris, Ottawa şi Sydney, precum şi "după ameninţările organizaţiilor teroriste de a efectua atacuri asupra unor ţinte occidentale", a adăugat el.

Johnson a anunţat o consolidare a securităţii pe aeroporturile americane şi în apropierea unor clădiri guvernamentale din mai multe oraşe.

"Nu vom ezita să adoptăm mai multe măsuri, dacă va fi necesar", a afirmat secretrul american.

Franţa a trăit 53 de ore de coşmar, de la atentatul comis miercuri la redacţia pariziană a publicaţiei Charlie Hebdo, până la luarea de ostatici sângeroasă de vineri, dintr-un magazin evreiesc din Paris, mai scrie Mediafax.

În total, 17 persoane au murit în această serie de atacuri comise de fraţii Kouachi şi de Amedy Coulibaly, trei jihadişti francezi, care au afirmat că s-au coordonat şi care au fost ucişi de forţele de ordine vineri seara.

Cele mai citite

CNSAS a verificat peste 200 de candidați la europarlamentare

Consiliul Național pentru Studiere a Arhivelor Securității (CNSAS) anunță că a verificat 214 persoane care vor candida la alegerile europarlamentare. “În temeiul prevederilor legale referitoare...

Ministrul Muncii: Procesul de evaluare şi digitizare a dosarelor de pensii este aproape finalizat

Procesul de evaluare şi digitizare a dosarelor de pensii este aproape finalizat, astfel încât recalcularea pensiilor se va putea face rapid, datele fiind deja...

Dispută Brazilia-Israel: Președintele Lula da Silva și-a revocat ambasadorul de la Tel Aviv

Președintele brazilian Luiz Inacio Lula da Silva l-a revocat pe ambasadorul său în Israel și l-a trimis în calitate de reprezentant special la Geneva,...
Ultima oră
Pe aceeași temă