16.6 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialSUA își retrage toate portavioanele din Golful Persic. Care este motivul

SUA își retrage toate portavioanele din Golful Persic. Care este motivul

Portavioanele americane nu vor mai fi prezente deloc în Golful Persic în toamnă, pentru prima oară din 2007, întrucât Washingtonul a decis retragerea lor pentru o scurtă perioadă de timp, potrivit Mediafax.  

Această retragere a portavioanelor din Golf, care este de așteptat să dureze două luni, intervine într-un moment în care SUA nu doar că lansează atacuri aeriene asupra țintelor grupării jihadiste Statului Islamic (SI), dar și încearcă să mențină un control asupra potențialei agresiuni iraniene în regiune, a relatat Fox News, citând o sursă din cadrul comandamentului marinei SUA.

Citește și: Acțiunile Rusiei în Ucraina, PENALIZATE din nou de SUA

La audierile pentru numirea sa ca șef al operațiunilor navale, amiralul John Richardson a confirmat retragerea portavioanelor în toamnă, estimând că aceasta va diminua capacitatea de reacție a SUA în regiune.

”Absența portavioanelor va diminua capacitatea noastră în regiune. Ar fi pentru prima oară din 2007 când un portavion american nu ar exista în Golful Persic. Această retragere (din Golf) reflectă presiunile anterioare asupra forței noastre și angajamentele pe termen lung, a spus amiralul Richardson, în fața Comitetului senatorial pentru serviciile armatei. 

Citește și: SUA ar putea investiga GlaxoSmithKline, după ancheta DNA privind corupție din sănătate

În prezent, în Golf staționează portavionul USS Theodore Roosevelt. Dar, potrivit Fox News, armata SUA ar putea să se bazeze pe un portavion francez în perioada în care navele sale vor fi absente în zonă.

După cum a relatat anterior presa internațională, președintele Francois Hollande a trimis portavionul “Charles de Gaulle” în Golful Persic în sprijinul operațiunilor militare în Irak împotriva grupării jihadiste Statul Islamic.

Cele mai citite

MApN anunță că NATO a efectuat un amplu exercițiu de dislocare a trupelor în Slovenia, Ungaria și România

Ministerul Apărării Naționale(MApN) a anunțat joi că Alianța Nord-Atlantică, prin intermediul Corpului de Dislocare Rapidă Italia (NRDC-ITA) a desfășurat, în perioada 15-24 aprilie, exercițiul...

Colliers: Numărul locuinţelor vândute în Bucureşti, în creştere cu 18% în primul trimestru din 2024

Piaţa rezidenţială a început anul 2024 în forţă, cu un prim trimestru încheiat cu o creştere de 18% a numărului tranzacţiilor cu apartamente în...

Cum să-ți protejezi locuința de vremea rea

Indiferent dacă ești acasă sau nu, locuința ta este mereu expusă la riscuri generate de vremea rea, cum ar fi furtuni, inundații sau căderi...
Ultima oră
Pe aceeași temă