12 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialSUA promit 47 de milioane de dolari civililor din Gaza

SUA promit 47 de milioane de dolari civililor din Gaza

Civilii din Fâșia Gaza ar urma să primească un ajutor în valoare de 57 de milioane de dolari din partea SUA pentru a-i ajuta să depășească daunele cauzate de conflictul dintre Israel și mișcarea Hamas, a anunțat secretarul de stat american, John Kerry.

Potrivit Mediafax, Kerry a sosit luni seara la Cairo pentru a favoriza încheierea unui armistiţiu în Fâşia Gaza, o enclavă palestiniană dens populată şi afectată de o blocadă impusă de Israel.

Luni, Emiratele Arabe Unite au anunţat, la rândul lor, că vor acorda un ajutor în valoare de aproape 41 de milioane de dolari pentru reconstrucţia locuinţelor afectate de ofensiva israeliană în Fâşia Gaza.

Sute de imobile de locuit din Fâşia Gaza au fost distruse sau grav deteriorate de la începutul ofensivei israeliene, declanşate la 8 iulie.

Cel puţin peste 570 de civili palestinieni au fost ucişi, iar peste 3.350 răniţi în 14 zile de ofensivă israeliană, cea mai sângeroasă de la operaţiunea "Plumb Topit", în 2009.

De partea israeliană, pierderile sunt în principal în rândurile armatei, 25 de militari fiind ucişi de la începutul ofensivei terestre, la 17 iulie.

Cele mai citite

Securitatea și sănătatea în muncă – serviciu obligatoriu pentru orice afacere din România

Companiile active cu minim un angajat au obligația de a respecta un protocol foarte strict pentru a asigura întregului personal condiții sigure de muncă....

Inovație și funcționalitate în baie cu Florin Art: Descoperă cele Mai bune opțiuni de mobilier

Mobilierul de baie nu este doar o necesitate practică într-o locuință modernă, ci și un element crucial în crearea unei atmosfere plăcute și funcționale...

Lufthansa a evitat o grevă a salariaților chiar de Paște

Compania aeriană germană Lufthansa şi un sindicat care reprezintă personalul de la sol au anunţat miercuri că au ajuns la un acord privind salariile...
Ultima oră
Pe aceeași temă