8.7 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSpecialSUA publică documente importante ale lui Osama ben Laden

SUA publică documente importante ale lui Osama ben Laden

Serviciile secrete americane au publicat, miercuri, documente confiscate în raidul din 2011, soldat cu moartea liderului Al-Qaida, Osama ben Laden, informează Mediafax.

Documentele, luate din clădirea din Abbottabad (Pakistan) în care se ascundea liderul terorist, includ zeci de scrisori, unele semnate de Osama ben Laden, şi un formular de înscriere în reţeaua Al-Qaida destinat noilor recruţi.

În formular există inclusiv următoarea întrebare: “Pe cine trebuie să contactăm în cazul în care muriţi ca martiri?”

Corespondenţa confirmă că Osama ben Laden continua să coordoneze operaţiunile reţelei teroriste din ascunzătoarea situată în nordul Pakistanului.

Cu puţin timp înainte de a fi ucis în raidul american din mai 2011, o scrisoare arată că Osama ben Laden celebra revoluţiile din ţări arabe. “Sunt evenimente cu impact uriaş care treptat vor marca întreaga lume musulmană şi o vor elibera de sub hegemonia Statelor Unite”, scria ben Laden, pledând pentru intensificarea activităţilor Al-Qaida în aceste ţări.

Revoluţiile arabe “sunt evenimente esenţiale pentru naţiunea… noastră; nu trebuie să fiţi limitaţi doar la frontul din Afganistan”, insistat liderul reţelei teroriste Al-Qaida.

Într-o scrisoare trimisă soţiei sale în anul 2010, Osama ben Laden o îndemna să fie foarte atentă să nu fie interceptată de serviciile de informaţii.

Osama ben Laden, fondatorul şi liderul reţelei teroriste Al-Qaida, a fost ucis, în mai 2011, într-un raid al forţelor speciale americane efectuat în oraşul pakistanez Abbottabad.

Cele mai citite

Belgia și Cehia vor ca UE să dea noi sancțiuni împotriva influenței Rusiei în viitoarele alegeri europene

Belgia şi Cehia cer ca Uniunea Europeană să adopte noi sancţiuni pentru a contracara influenţa Rusiei în viitoarele alegeri europene, după ce mai multe...

Un cutremur cu magnitudinea inițială de 6,4 grade pe Richter a lovit sudul Japoniei

Un cutremur cu magnitudinea preliminară de 6,4 grade a lovit miercuri seara sudul Japoniei, a anunțat Agenția Meteorologică Japoneză, citată de Reuters, conform stiripesurse.ro. Epicentrul...

Avioane de vânătoare israeliene au lovit ținte ale Hezbollah în estul Libanului

Forțele aeriene israeliene au declarat miercuri că avioanele lor de vânătoare au lovit infrastructura Hezbollah la nord de Baalbek, în estul Libanului, potrivit Reuters,...
Ultima oră
Pe aceeași temă