12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialSUA se implică în crearea unei forţe africane de reacţie rapidă

SUA se implică în crearea unei forţe africane de reacţie rapidă

Președintele Barack Obama a anunțat că Statele Unite vor ajuta statele aficane la crearea unei forțe de reacție rapidă pentru ameliorarea securității acestora și menținerea păcii.

Potrivit Mediafax, Obama a subliniat, la încheierea summitului Statele Unite – Africa, că este vorba de "a consolida cooperarea în materie de securitate pentru a face faţă mai eficient ameninţărilor comune, precum terorismul sau traficul de fiinţe umane".

Kenya, Tunisia, Mali, Nigeria, Niger şi Ghana vor beneficia de un nou plan de ajutor din partea Washingtonului pentru a-şi ameliora securitatea.

Acest ţări vor fi ajutate "să continue să pună pe picioare forţe de securitate solide şi profesioniste care să poate să le ajute la a-şi asigura ele însele securitatea", a spus preşedintele american.

Washingtonul va consacra, în primul an, 65 de milioane de dolari acestei iniţiative şi va evalua constant nevoile, precizează un document al Casei Albe, mai scrie Mediafax.

De asemenea, acest document insistă asupra faptului că va fi vorba de formarea unor forţe de securitate ce vor fi capabile "să protejeze civilii şi să facă faţă unor provocări şi ameninţări cu integritate şi în transparenţă totală".

Pe de altă parte, Barack Obama a anunţat că vrea să ajute la înfiinţarea unei forţe africane de reacţie rapidă care va fi însărcinată cu menţinerea păcii pe continent.

Cele mai citite

Marcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional "National Space Society - NASA Space Settlement Contest", el afirmând că aceştia...

Cum se va desfășura prima competiție de frumusețe pentru AI din lume

Cu un singur click, lumea reală și cea virtuală se întâlnesc într-o competiție revoluționară de frumusețe. Primul concurs de frumusețe artificială din lume și-a...

Sepsi-FCSB 2-2 și titlul se amână în SuperLiga I

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a terminat la egalitate cu FCSB, 2-2 (1-2), miercuri seara, pe teren propriu, într-o partidă din etapa a şasea a...
Ultima oră
Pe aceeași temă