10.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialSUA și-a închis temporar ambasada la Ottawa după atacurile armate din Parlamentul...

SUA și-a închis temporar ambasada la Ottawa după atacurile armate din Parlamentul canadian

SUA și-a închis temporar ambasada la Ottawa după atacurile armate din Parlamentul canadian, întrucât instituția se află la numai câteva sute de metri distanță, a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat american, Marie Harf.

"Ambasada de la Ottawa a fost închisă temporar, iar deplasările personalului diplomatic au fost restricţionate", a declarat Harf, potrivit Mediafax.

În acest context, armata americană a anunţat că a consolidat măsurile de securitate la cimitirul militar naţional din Arlington, în suburbia Washingtonului.

Ambasada Rusiei la Ottawa, de asemenea, situată în apropiere de Parlamentul canadian, va rămâne deschisă, potrivit unui oficial citat de RIA Novosti.

"Ambasada a consolidat măsurile de securitate, însă activitatea sa nu va fi afectată de aceste incidente. Nu intenţionăm să închidem temporar reprezentanţa", a declarat diplomatul rus Kirill Kalinin.

Cel puţin două persoane – un militar canadian şi un presupus terorist – au fost ucise în cursul unor atacuri armate comise miercuri la Ottawa. Persoane înarmate au deschis focul la Memorialul naţional de război, la sediul Parlamentului şi în centrul comercial Rideau. Un militar a fost grav rănit în atacul de la Memorial, murind ulterior la spital. Un presupus atacator a murit în schimbul de focuri cu poliţia, la Parlament.

Autorităţile caută mai mulţi indivizi înarmaţi şi este analizată ipoteza unui atac terorist islamist, mai scrie Mediafax.

Preşedintele american Barack Obama a condamnat "atacurile scandaloase" ale căror ţintă a fost Canada, iar premierul canadian Stephen Harper a calificat aceste atacuri drept "josnice".

Cele mai citite

Răsturnare de situație la FC Barcelona! Decizia de ultim moment luată de Xavi

După ce anunțase că la finalul acestui sezon va părăsi banca tehnică a formației FC Barcelona, antrenorul spaniol Xavi Hernandez a ajuns la un...

Ruptură totală între Ciolacu și Piedone: Am încheiat orice dialog şi orice ofertă pentru Cristian Popescu Piedone

Liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat joi că a încheiat orice dialog şi orice ofertă pentru Cristian Popescu Piedone. Ciolacu îi transmise joi lui...

COS raportează un volum de business anual de 29 milioane de euro

COS, unul dintre cei mai importanți furnizori de servicii integrate de fit – out  și pionier al acestui segment în România, raportează un volum de...
Ultima oră
Pe aceeași temă