8.8 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialSUA suspendă schimburile comerciale cu Crimeea

SUA suspendă schimburile comerciale cu Crimeea

Statele Unite şi-au suspendat schimburile comerciale cu Crimeea pentru a protesta faţă de alipirea acestei peninsule ucrainene la Rusia, informează Mediafax.

Decretul prezidenţial suspendă schimburile de "bunuri, tehnologii şi servicii" americane înspre şi dinspre această regiune, a anunţat preşedintele american Barack Obama.

"Fac apel din nou către Rusia să înceteze ocuparea şi tentativele sale de a anexa Crimeea", a declarat preşedintele american, citat într-un comunicat.

La rândul ei, Uniunea Europeană a adoptat joi noi sancţiuni vizând Crimeea, prin care interzice toate investiţiile europene, precum şi croazierele, pentru a-şi exprima opoziţia faţă de "anexarea ilegală", în martie, a acestei peninsule ucrainene de către Rusia.

"Administraţia mea va continua să coopereze strâns cu aliaţii şi partenerii din Europa şi de pe glob pentru (…) a sprijini suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei", a adăugat Obama.

În acelaşi timp, Departamentul american al Trezoreriei a adăugat, vineri, pe lista sa neagră 20 de lideri separatişti din Ucraina acuzaţi de "subminarea" stabilităţii acestei ţări cu sprijinul Rusiei.

Cele mai citite

Anunț de ultimă oră al Federaţiei Germane de Fotbal! Ce se întâmplă cu selecționerul Julian Nagelsmann

Federaţia Germană de Fotbal (DFB) a anunțat că i-a prelungit contractul selecționerului Julian Nagelsmann până în anul 2026. „Este o decizie care vine din suflet....

OFICIAL. Cristian Popescu Piedone, primul candidat înscris în cursa pentru Primăria Capitalei. “Astăzi se închid zvonurile că mă voi retrage”

Cristian Popescu Piedone, președintele Partidului Umanist Social Liberal, este primul candidat înscris oficial în cursa pentru funcția de primar general. Cristian Popescu Piedone și-a depus...

Taylor Swift, atac la adresa lui Kim Kardashian? “thanK you aIMee”

Swift, în vârstă de 34 de ani, și-a surprins fanii în primele ore ale zilei de 19 aprilie, după ce a lansat un album...
Ultima oră
Pe aceeași temă