27.2 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăSpecialSUA trimit un distrugător în Marea Neagră, ca răspuns la acţiunile RUSIEI...

SUA trimit un distrugător în Marea Neagră, ca răspuns la acţiunile RUSIEI împotriva Ucrainei

Statele Unite trimit din nou distrugătorul USS Porter în Marea Neagră, în cadrul Operaţiunii Atlantic Resolve.

Distrugătorul Porter face parte din Flota a 6-a a SUA, dislocată în Marea Mediterană. USS Porter a mai fost trimis în Marea Neagră şi în luna iulie 2015.

Misiunea din prezent se desfăşoară “ în mod special, în lumina intervenţiei Rusiei în Ucraina”, subliniază Comandamentul European al SUA (EUCOM). USS Porter a trecut deja prin strâmtorile Dardanele şi Bosfor, intrând din Marea Egee în Marea Neagră.

SUA nu precizează ce misiuni specifice va executa USS Porter în zilele următoare, amintind doar obiectivele generale ale Operaţiunii Atlantic Resolve. Aceasta demonstrează  „angajamentul permanent al SUA pentru asigurarea securităţii colective a NATO  şi este dedicată  păcii şi stabilităţii în regiune”.

USS Porter este un distrugător purtător de rachete din clasa Arleigh Burke şi are baza la Rota (Spania).

La misiunile anterioare în Marea Neagră, distrugătoarele americane au intrat în apele teritoriale ale Bulgariei şi României, iar în unele cazuri – şi în cele ale Ucrainei, participând la exerciţii navale comune.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Cum să îți păstrezi sănătatea ochilor printr-un consult optometric regulat

Sănătatea ochilor este esențială pentru o viață de calitate. În acest sens, un consult optometric regulat poate juca un rol crucial. Află de ce...

Israelul și-ar fi amânat operațiunea de la Rafah (Gaza) pentru a se concentra asupra Iranului

Israelul și-ar fi "amânat" operațiunea militară din orașul Rafah, aflat în Fâșia Gaza, întrucât acum Israelul dorește să se concentreze asupra ripostei pe care...

Șapte ambarcațiuni cu peste 400 de migranți au ajuns în Insulele Canare

Înaltul Comisariat pentru Refugiaţi al Naţiunilor Unite afirmă că, dintre cei 266.940 de migranți care au încercat să ajungă în Europa anul trecut, 97%...
Ultima oră
Pe aceeași temă