14.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialSuedez de origine irakiană, arestat pe aeroportul din Atena. El deținea 31...

Suedez de origine irakiană, arestat pe aeroportul din Atena. El deținea 31 de pașapoarte furate sau pierdute

Un cetățean suedez de origine irakiană a fost arestat, joi, pe aeroportul internațional din Atena, din cauză că deținea 31 de pașapoarte autentice, ascunse într-un cuptor cu microunde, informează AFP, citat de Agerpres.

Potrivit unor surse din poliție, 15 dintre cele 31 de pașapoarte au fost semnalate ca „furate” sau „pierdute” de posesorii lor, care provin din mai multe țări. 

Grecia rămâne principala poartă de intrare pentru migranţi şi refugiaţi în UE. Peste 40.000 de migranţi şi refugiaţi, blocaţi în această ţară, caută modalităţi de intrare în Europa, în timp ce sute continuă să sosească zilnic pe insulele greceşti, dinspre coasta turcă. 

Autorităţile Greciei sunt în alertă după arestarea la sfârşitul lui ianuarie a doi suedezi, presupuşi jihadişti în posesie de “materiale de luptă”. Aceştia au sosit la mijlocul lui ianuarie în Grecia cu avionul dinspre Suedia, după care au luat autobuzul spre Turcia. 

În februarie, trei britanici au fost arestaţi în nordul Greciei pentru transportarea a sute de arme şi mii de muniţii, destinate probabil forţelor armate kurde în Irak şi Siria. 

Cele mai citite

Președintele COSR confirmă: „Șansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice sunt importante”

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), Mihai Covaliu, a declarat că şansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice...

Taylor Swift, atac la adresa lui Kim Kardashian? “thanK you aIMee”

Swift, în vârstă de 34 de ani, și-a surprins fanii în primele ore ale zilei de 19 aprilie, după ce a lansat un album...

Rătăciri din necunoaștere

Necunoașterea nu are doar efectul banal al nepriceperii. Îl are adesea și pe cel al opunerii la adevăruri ale vieții și la fapte. Perseverența...
Ultima oră
Pe aceeași temă