16.3 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialSuedia: Clădire destinată refugiaților, INCENDIATĂ

Suedia: Clădire destinată refugiaților, INCENDIATĂ

Clădirea unei foste școli din localitatea suedeză Onsala, ce urma să fie amenajată ca centru de primire a refugiaților, a fost cuprinsă de flăcări la finalul săptămânii trecute. Acesta a fost al treilea astfel de incident din ultimele șase zile, relatează luni thelocal.se, citat de Agerpres. 

Imobilul urma să găzduiască solicitanți de azil aflați în zona populată Kungsbacka, din sud-vestul Suediei. 

”Jumătate din clădire a fost distrusă de foc”, a declarat Mikael Lindgren, șeful Serviciilor de urgență din zona metropolitană Goteborg.

Acest incident, înregistrat în noaptea de sâmbătă spre duminică, a avut loc la o zi după ce o școală din regiunea suedeză Smaland a fost distrusă de foc. Școala urma să fie folosită pentru a găzdui refugiați și fusese renovată recent. 

Marți, un imobil din Arlöv Skane, destinat pentru adăpostirea copiilor de refugiați, a fost grav avariat de un incendiu. Centrul urma să fie dat în folosință a doua zi. 

În urmă cu două luni, două centre pentru refugiați suedeze au fost ținta unor incendii voluntare. 

Suedia, statul european cu unul dintre cele mai generoase sisteme de ajutor social, a primit deja în acest an mai mulți refugiați decât în fiecare dintre anii precedenți, depășind recordul din 1992, când au solicitat azil în țara scandinavă 84.016 de persoane, majoritatea provenind din Balcanii Occidentali. 

Premierul suedez Stefan Lofven a anunțat, vineri, că numărul refugiaților primiți de Suedia în acest an ar putea depăși 150.000. 

Cele mai citite

Parașutiștii și echipajul de zbor, în pericol din cauza închirierii avioanelor AN-2 scoase din uz

Un recent accident aviatic petrecut la Aerodromul Spătaru din Buzău a adus la lumină o situație îngrijorătoare în cadrul Ministerului Apărării Naționale (MApN)....

Ciolacul, expus la Antipa, de Noaptea Muzeelor

Ilustrație: Marian Avramescu Iubitorii de cultură vor avea parte de ceva cu totul special, astăzi, de Noaptea Muzeelor, la Antipa. Muzeul Național de Istorie Naturală...

Mai mult de 30 de ucraineni care fugeau de armată s-au înecat la granița cu Ungaria și România

Cel puțin 30 de ucraineni care fugeau de armată s-au înecat la granița cu Ungaria și România. Ei au murit în încercarea de a...
Ultima oră
Pe aceeași temă