17.8 C
București
miercuri, 15 mai 2024
AcasăSpecialSUMMIT NATO Rasmussen: Planul de pace propus de Putin este contrazis...

SUMMIT NATO Rasmussen: Planul de pace propus de Putin este contrazis de IMPLICAREA RUSĂ în Ucraina

Anders Fogh Rasmussen, secretarul general al NATO, a declarat, joi, la Newport, că "implicarea rusă în teren, în estul Ucrainei" generează îndoieli privind voinţa reală a Rusiei de a se ajunge la un armistiţiu, a declarat joi, la Newport,  Anders Fogh Rasmussen, citat de AFP.

"Referitor la aşa-zisul plan de pace, permiteţi-mi să salut toate eforturile pentru găsirea unei soluţii paşnice la criza din Ucraina. Dar ceea ce contează este ce se întâmplă cu adevărat pe teren. Şi continuăm să observăm, din nefericire, o implicare rusă în destabilizarea situaţiei din Ucraina", a adăugat Rasmussen.  

Secretarul general al NATO a reafirmat că Alianţa continuă să ceară Rusiei să-şi retragă trupele, să întrerupă fluxul continuu de arme trimise în Ucraina şi rebelilor înarmaţi. "Acesta ar fi un veritabil efort pentru a face posibilă o soluţie paşnică", a conchis Rasmussen.

Criza din Ucraina, unde Rusia este acuzată de occidentali că trimite soldaţi să lupte alături de separatiştii proruşi, ar urma să domine dezbaterile în prima zi a summitului Alianţei Nord-Atlantice.

Miercuri, preşedintele rus a propus un plan de reglementare a conflictului în şapte puncte, care prevede în special "încetarea ofensivelor la Doneţk şi Lugansk", două bastioane ale rebelilor. Acest plan, primit iniţial favorabil de Kiev, a fost descris ulterior de premierul Arseni Iaţeniuk drept "praf în ochi cu destinaţia comunităţii internaţionale".

O primă reuniune între preşedintele ucrainean Petro Poroşenko şi liderii american, german, britanic, francez şi italian este prevăzută spre prânz la Newport.

 

Cele mai citite

Ajutorul pentru Ucraina produce divergențe între România și SUA. Președintele Iohannis ar ceda un sistem Patriot dar vrea ceva “în schimb”

Președintele României, șeful Senatului, șeful Guvernului și ministrul Apărării au opinii divergente cu privire la cererea formulată de Statele Unite ca România să cedeze...

Reporterul Pro Tv Marius Buga condamnat pentru sex cu doi minori instituționalizați

Jurnalistul Marius Buga a fost condamnat la doi ani şi opt luni de închisoare pentru sex cu doi minori instituţionalizaţi, conform deciziei luată marţi...

Lawrence Wong a depus miercuri jurământul de învestitură în funcția de prim-ministru al Singapore

Lawrence Wong a depus jurământul de învestitură în funcția de prim-ministru al statului Singapore și este doar al patrulea lider de la independență, încheind...
Ultima oră
Pe aceeași temă