14.6 C
București
miercuri, 15 mai 2024
AcasăSpecialSUMMIT NATO Rasmussen: Vom examina serios o eventuală cerere de ajutor din...

SUMMIT NATO Rasmussen: Vom examina serios o eventuală cerere de ajutor din partea Irakului

Secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, susţine că Organizaţia Atlanticului de Nord ar fi pregătită să examineze serios o eventuală cerere de ajutor din partea Irakului, în lupta împotriva insurgenţilor din gruparea Statul Islamic, informează AFP, preluat de Medifax.

Rasmussen a declara că "nu a primit nici o cerere, dar sunt sigur că dacă Guvernul irakian al solicita ajutorul NATO, acest lucru ar fi examinat serios de aliaţi". Amintind că NATO a trimis o misiune de antrenament şi formare în Irak până în 2011, el a precizat că o astfel de misiune ar putea fi reactivată dacă Guvernul irakian ar cere acest lucru.

"Comunitatea internaţională are obligaţia de a stopa progresul Statului Islamic", o organizaţie ultraradicală care încearcă să înfiinţeze un califat în zona dintre Irak şi Siria, a declarat Rasmussen. "Salut faptul că unele state membre au luat măsuri individual pentru a ajuta Irakul. Felicit acţiunea militară americană pentru a stopa progresul acestei organizaţii teroriste", a continuat el.

Lupta împotriva grupării Statul Islamic, responsabilă de numeroase abuzuri în Irak şi Siria şi care a revendicat execuţia a doi jurnalişti americani, urmează să fie în centrul discuţiilor la dineul şefilor de stat, joi seara.

 

Cele mai citite

Ajutorul pentru Ucraina produce divergențe între România și SUA. Președintele Iohannis ar ceda un sistem Patriot dar vrea ceva “în schimb”

Președintele României, șeful Senatului, șeful Guvernului și ministrul Apărării au opinii divergente cu privire la cererea formulată de Statele Unite ca România să cedeze...

Simona Halep a fost nevoită să abandoneze în prima rundă a turneului Trophee Clarins 

Miercuri, jucătoarea română de tenis Simona Halep a fost nevoită să se retragă din prima rundă a turneului Trophee Clarins (WTA 125), din motive...
Ultima oră
Pe aceeași temă