15.9 C
București
vineri, 24 mai 2024
AcasăSpecialSurse: Ucraina ar putea avea un nou premier

Surse: Ucraina ar putea avea un nou premier

Actualul ministru ucrainean de Finanțe, Natalia Iaresko, ar putea deveni noul premier al Ucrainei, a scris fostul ambasador al Statelor Unite la Kiev Steven Pifer, pe Twitter, potrivit agenției de presă Unian, citate de Agerpres.

„De la Kiev vin tot mai multe informaţii potrivit cărora ministrul finanţelor Natalia Iaresko va fi noul premier al Ucrainei (în locul lui Arseni Iaţeniuk), posibil chiar de săptămâna aceasta”, a scris pe Twitter diplomatul american. 

Preşedintele Petro Poroşenko a cerut, luna trecută, demisia premierului Arseni Iaţeniuk şi pe cea a procurorului general, Viktor Şokin, ambii aspru criticaţi pentru întârzierile în aplicarea reformelor şi pentru măsurile insuficiente de combatere a corupţiei. Procurorul general şi-a dat demisia, dar Iaţeniuk a supravieţuit unei moţiuni de cenzură. 

În acelaşi timp, fostul ministru al economiei care a demisionat luna trecută, Aivaras Abromavicius, a dezvăluit practici ce sugerează că lupta împotriva corupţiei este departe de a da rezultate, el susţinând că asupra ministerului pe care l-a condus, dar şi asupra sa personal s-au făcut o serie de presiuni politice. Abromavicius a apreciat că Natalia Iaresko este persoana potrivită pentru a conduce guvernul de la Kiev, întrucât ea nu are niciun fel de legături cu oligarhii ucraineni şi cu politicienii influenţi. 

La începutul lunii februarie, directorul general al FMI, Christine Lagarde, a insistat asupra faptului că programul Fondului Monetar Internaţional nu va putea continua dacă eforturile de reformă şi lupta împotriva corupţiei nu sunt accelerate de către autorităţile din Ucraina, ţară ce se confruntă cu o gravă criză economică ca urmare a conflictului militar din estul separatist prorus.

 

Cele mai citite

Gabriela Firea, promisiune pentru bucureșteni: „Blocurile sociale începute când eram primar au fost blocate. Le voi finaliza”

Gabriela Firea, candidatul PSD pentru Primăria Capitalei, promite că va finaliza, în cazul în care va câştiga alegerile locale, blocurile sociale începute când era...

8 mituri despre rinita alergică și realitatea din spatele lor

Rinita alergică este o afecțiune comună, cunoscută și sub denumirea de febra fânului și  care afectează milioane de persoane în întreaga lume. Mulți oameni...

În 2023, Lidl România a plătit la bugetul de stat peste 2,2 miliarde de lei, o sumă de 2 ori mai mare decât profitul...

Companiile Lidl din România (Lidl Discount SRL, Lidl România SCS, Lidl România SRL și Lidl Imobiliare România Management SCS) au încheiat anul calendaristic 2023...
Ultima oră
Pe aceeași temă