16.4 C
București
duminică, 26 mai 2024
AcasăSpecialSurse: David Cameron, hotărât să îşi încheie mandatul

Surse: David Cameron, hotărât să îşi încheie mandatul

Premierul britanic David Cameron nu va demisiona din funcție în anul 2019, cu un an înainte de încheierea celui de-al doilea mandat, a declarat, joi, o sursă din guvern, dezmințind, astfel, o informație apărută într-o publicație apropiată conservatorilor, relatează Reuters, citată de Agerpres. 

Înaintea alegerilor legislative din luna mai, în care Partidul Conservator a obținut o majoritate nesperată, David Cameron, în funcție din 2010, a exclus să încerce obținerea unui al treilea mandat. El a afirmat că vrea să își ducă la capăt al doilea mandat, care expiră în anul 2020, când este programat următorul scrutin parlamentar.

Cu toate acestea, publicația The Spectator, apropiată de Partidul Conservator, a scris că David Cameron a ales o dată mai timpurie pentru plecarea sa. ‘Celor mai apropiați aliați ai săi în Downing Street li s-a spus că (premierul) intenționează să-și anunțe plecarea în primăvara lui 2019’, a scris editorul politic, într-un articol.

Informația a fost însă dezmințită de o sursă din guvern, citată de Reuters. ‘Prim-ministrul a fost clar și neechivoc în această privință. Va avea un mandat întreg, a fost anunțat public și așa rămâne’, a declarat sursa.

În primăvară, David Cameron i-a indicat printre succesorii săi posibili pe Theresa May, actualul ministru de interne, Boris Johnson, primarul Londrei, și George Osborne, ministrul de finanțe.

Potrivit The Spectator, o posibil candidată ar putea fi și Nicky Morgan, în prezent ministru al educației. Decizia ‘va depinde mult de familia mea’, a precizat Nicky Morgan pentru publicația menționată.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă