10.3 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialSurse: Hollande şi Merkel au participat la un dineu, la Strasbourg. Despre...

Surse: Hollande şi Merkel au participat la un dineu, la Strasbourg. Despre ce au discutat

Preşedintele Francois Hollande şi cancelarul german Angela Merkel au participat, duminică, la un dineu informal, la invitaţia preşedintelul Parlamentului European Martin Schulz, la Strasbourg. Astfel, cei doi oficiali au discutat despre modaliatea de a reduce fluxul de refugiaţi şi de a face din punerea în aplicare a planului de acţiune al UE o “prioritate”, potrivit unor surse din anturajul şefului statului francez, citate de AFP, informează Agerpres.

Dineul a fost precedat de o întâlnire de o oră şi jumătate între Hollande şi dna Merkel. Cei doi lideri au discutat despre situaţia din Siria, în special la Alep unde ofensiva trupelor regimului de la Damasc este în curs de desfăşurare, exprimând “o puternică preocupare comună”. 

În ceea ce priveşte un potenţial “Brexit”, Francois Hollande şi Angela Merkel au făcut o “evaluare comună a proiectului de acord cu Regatul Unit în perspectiva viitorului consiliu european” la 18 şi 19 februarie, pentru a evita ieşirea din UE a acestei ţări, au adăugat sursele din anturajul şefului statului francez. 

Ei au abordat de asemenea subiecte de actualitate, mai ales “crizele” europene şi ascensiunea populismului în Europa, potrivit unor surse din anturajul preşedintelui Parlamentului European. 

Dineul a avut loc într-un “winstub”, un restaurant tipic alsacian, situat la câteva sute de metri de catedrală, pe malurile răului Ill. Întâlnirea lor a avut loc cu uşile închise cu câteva zile înainte de summitul european de pe 18 şi 19 februarie la Bruxelles şi ei nu au făcut nicio declaraţie la sosire şi plecare, notează France Presse.

 

Cele mai citite

Taiwanul anunță că a detectat 21 de avioane militare chineze în jurul insulei

21 de avioane militare chineze au fost detectate în jurul Insulei Taiwan începând cu ora locală 8:15 (0:15 GMT), a anunţat sâmbătă Ministerul Apărării...

Rusia – Ucraina, ziua 766: Doi morți într-un atac cu drone asupra regiunii Belgorod

Un atac ucrainean cu dronă a făcut doi morţi în regiunea rusă de frontieră Belgorod, în vestul ţării, a informat guvernatorul local, în această...

Taiwanul anunță că a detectat 21 de avioane militare chineze în jurul insulei

21 de avioane militare chineze au fost detectate în jurul Insulei Taiwan începând cu ora locală 8:15 (0:15 GMT), a anunţat sâmbătă Ministerul Apărării...
Ultima oră
Pe aceeași temă