9.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialSurse din serviciile de spionaj, avertisment pentru țările UE

Surse din serviciile de spionaj, avertisment pentru țările UE

Surse din cadrul serviciilor de spionaj au avertizat că statele membre ale Uniunii Europene riscă să fie vizate de atacuri teroriste, comise de Al-Qaida, informează Mediafax.

"Există motive de preocupare şi pentru a fi extrem de vigilenţi. Reţeaua Al-Qaida este slăbită, dar poate organiza un atac contra Occidentului pentru a demonstra că încă există. Aceste preocupări sunt împărtăşite de serviciile de informaţii, a declarat un oficial din cadrul serviciilor de securitate, sub protecţia anonimatului.

Un fost membru al serviciilor de spionaj a confirmat că Al-Qaida rămâne un motiv de îngrijorare pentru serviciile secrete, dar și terorismul individual, care inspiră indivizi radicalizați.

"Problema cu grupul terorist Stat Islamic nu este că ar comite vreun atentat, ci că îi inspiră pe alţii", declară fostul membru al serviciilor de spionaj francez, Arnaud Danjean, avertizând că există în continuare riscul unor atentate precum cele din Franţa, soldate cu 17 morţi.

Potrivit serviciilor de spionaj, peste 3.000 de europeni radicalizaţi au devenit membri ai grupurilor teroriste din Siria şi Irak.

Uniunea Europeană este pe cale de a elabora un plan pentru combaterea terorismului, care va fi analizat pe 29-30 ianuarie, la reuniunea miniştrilor de Interne şi ai Justiţiei.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă