10.9 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăSpecialSuspectul atentatelor din New York și New Jersey a pledat nevinovat

Suspectul atentatelor din New York și New Jersey a pledat nevinovat

Presupusul autor al atentatelor cu bombă comise la jumătatea lunii septembrie la New York și în statul New Jersey (est) a pledat joi nevinovat de pe patul său de spital, prima audiere după arestarea sa în cursul căreia a fost grav rănit, relatează AFP, preluată de Agerpres.

Reprezentat de un avocat numit din oficiu, Ahmad Khan Rahimi, 28 de ani, a pledat oficial nevinovat la capetele de acuzare de tentativă de ucidere a unor polițiști și posesie ilegală de arme de foc. Acuzații legate toate de atacul armat care a dus la reținerea sa la 19 septembrie în New Jersey când au fost răniți și doi polițiști.

Cauțiunea pentru eventuala punere a sa în libertate a fost stabilită la 5,2 milioane de dolari, sumă pe care are puține șanse să o strângă.

Pe lângă capetele de acuzare din New Jersey, el mai este pus sub acuzare la nivel federal pentru utilizare de arme de distrugere în masă, atac cu bombă într-un loc public, distrugere a unor bunuri private și utilizare a unui dispozitiv distructiv pentru a comite o crimă violentă în conexiune cu atentatele.

În timpul scurtei audieri prin videoconferință, Ahmad Khan Rahimi a răspuns cu o voce slabă și numai monosilabic la întrebările judecătorului Regina Caulfield.

El era acoperit cu un cearceaf până la gât, lăsând să i de vadă barba deasă. Avocatul numit din oficiu, Peter Liguori, s-a aflat lângă el, în ținută de spital și cu mănuși antiseptice albastre.

Pe de altă parte, avocatul a cerut ca numele de familie al clientului său să fie ortografiat Rahimi, și nu Rahami cum a fost înregistrat inițial.

Ahmad Khan Rahimi este singurul suspect pentru atentatul cu bombă care avut loc la 17 septembrie în cartierul Chelsea din Manhattan, soldat cu 31 de răniți ușor.

El mai este bănuit că a pus, în același weekend, alte bombe artizanale la New York și în New Jersey, unde a explodat numai una, fără să facă victime.

După arestarea sa, au fost găsite o serie de notițe în care tânărul, după ce a efectuat mai multe călătorii în Afganistan și Pakistan, a scris despre Ben Laden și un ideolog al organizației Al-Qaida, subliniind motivațiile sale jihadiste.

Cele mai citite

Putin a vrut să guste din Europa, de ziua ei, dar a rămas doar cu oastea, a Ungariei, într-o măsea

Ilustrație: Marian Avramescu Cu ocazia Zilei Europei / Ziua Victoriei, președintele Federației Ruse, Vladimir Vladimirovici Putin, a vrut să guste din Bătrânul Continent și...

Putin a vrut să guste din Europa, de ziua ei, dar a rămas doar cu oastea, a Ungariei, într-o măsea

Ilustrație: Marian Avramescu Cu ocazia Zilei Europei / Ziua Victoriei, președintele Federației Ruse, Vladimir Vladimirovici Putin, a vrut să guste din Bătrânul Continent și...
Ultima oră
Pe aceeași temă