14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialSusținere din Cluj pentru Dorin Chirtoacă

Susținere din Cluj pentru Dorin Chirtoacă

 

Miile de basarabeni care trăiesc în România sunt îndemnați să facă un efort și, duminică, să meargă la vot, pentru a ajuta partidele pro-europene și pro-românești să câștige turul al II-lea al alegerilor locale din Republica Moldova. Reprezentanții Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei îl susțin deschis pe primarul Chișinăului, Dorin Chirtoacă.

Această susținere este stimulată și de faptul că Dorin Chirtoacă a fost decorat de Casa Regală a României. De asemenea, pe conturile de pe rețelele de socializare ale mai multor reprezentanți ai PNL, ai M10 și ai PSD au fost postate mesaje de susținere a candidaților pro-europeni. Reprezentanții ALDE Cluj au trimis și un comunicat de presă adresat studenților basarabeni din Transilvania, care sunt îndemnați să meargă duminică acasă și să voteze candidații pro-europeni de la alegerile locale. ALDE este partidul format săptămâna trecută ca urmare a fuziunii dintre Partidul Conservator și PLR. Potrivit unor statistici neoficiale, în Cluj și zona din jurul orașului ar exista aproximativ 5.000 de români cu cetățenie moldovenească sau cu dublă cetățenie.

”Îi îndemn pe basarabeni să voteze cu politicienii pro-europeni. Îi rog pe tinerii studenți basarabeni din Cluj, din Transilvania, să facă un efort și să meargă acasă pentru a-i vota pe acei lideri care doresc ca Republica Moldova să își urmeze parcursul european. Suntem mândri de progresele făcute până acum de Republica Moldova și, împreună cu colegii noștri din grupul ALDE din Parlamentul European, ne vom lupta ca ușa Uniunii Europene să rămână deschisă pentru basarabeni”, a declarat președintele ALDE Cluj, deputatul Mircea Irimie, care este și membru al organizației unioniste Acțiunea 2012. Această organizație promovează unirea cât mai rapidă a României și Republicii Moldova, în interiorul Uniunii Europene.

La rândul său, președintele ALDE Cluj-Napoca, directorul general al Oficiului Român pentru Drepturile de Autor, Leonard Horvath, crede că bătălia principală va fi cea de la Chișinău. ”Opțiunea noastră este clară: îl susținem fără rezerve pe Dorin Chirtoacă. Este semnificativ faptul că aceste alegeri au loc pe 28 iunie, când comemorăm invazia Basarabiei de către Armata Roșie. Le spun basarabenilor că pot întoarce roata istoriei. Le cer tuturor basarabenilor liberali și democrați, tuturor celor care cred că viitorul nostru comun este în Europa, să meargă la vot. Chișinăul cuprinde o treime din populația Republicii Moldova”, declară Leonard Horvath. 

Un candidat pro-român se va lupta cu unul pro-rus

Dorin Chirtoacă, unul dintre cei mai pro-europeni politicieni de peste Prut, se va confrunta în turul al II-lea al alegerilor locale cu candidatul pro-rus Zinaida Greceanîi, fost prim-ministru comunist al Republicii Moldova înainte de revoluția din 2009 și care candidează acum din partea Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, o formațiune extremistă de stânga, condusă de românofobul Igor Dodon. Dorin Chirtoacă este reprezentantul Partidului Liberal, cel mai fervent susținător al luptei anticorupție. În perioada în care liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, era președintele Republicii Moldova, a fost condamnată invazia sovietică a Basarabiei.

Cele mai citite

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou, eliberat de...

Deca, vizită în Sibiu. Agenda ministrului Educației

Ministrul Educației, Ligia Deca, efectuează astăzi o vizită în județul Sibiu. Vizita include participarea la *Gala performanței învățământului preuniversitar din Sibiu, vizitarea a două școli...

Explozie la Rafinăria Petromidia! Autoritățile au activat Planul Roșu de Intervenție

O explozie s-a produs, vineri, la Rafinăria Petromidia, iar autorităţile au activat Planul Roşu de Intervenţie. Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Dobrogea”, explozia...
Ultima oră
Pe aceeași temă