15.3 C
București
vineri, 24 mai 2024
AcasăSpecialSute de francezi aderă la ISIS

Sute de francezi aderă la ISIS

Peste 600 de persoane au părăsit Franţa pentru a se alătura jihadiştilor din Siria şi Irak şi alte 800 intenţionează să plece pentru a adera la gruparea Stat Islamic (SI), a anunţat duminică premierul francez Manuel Valls, potrivit Reuters, citat de Agerpres

”Suntem într-o bătălie pe teritoriul nostru. În fiecare zi urmărim reţele, localizăm celule, arestăm indivizi. În prezent, 2029 de cetăţeni sau rezidenţi francezi sunt implicaţi în reţele jihadiste”, a spus Manuel Valls, într-o întâlnire cu susţinători ai Partidului Socialist francez. 

Dintre cele 609 persoane cu cetăţenie franceză care au părăsit Franţa pentru a adera la Stat Islamic, 283 sunt femei şi 18 minori. Circa 170 de francezi plecaţi pentru a se alătura jihadiştilor au fost ucişi în Siria şi Irak, iar 300 au revenit pe teritoriul francez. 

În februarie anul trecut, la numai câteva săptămâni după atacul terorist asupra redacţiei săptămânalului Charlie Hebdo şi luarea de ostatici de la un magazin evreiesc din Paris, premierul francez afirma că existau 1.400 de cetăţeni francezi sau cu statut de rezident având legături cu reţelele jihadiste, 410 de francezi luptând la acea vreme în Siria şi Irak alături de gruparea Stat Islamic şi 80 fiind ucişi în confruntări armate.

Cele mai citite

Vechea și noua Caledonie ard în focurile electorale

Vechea și Noua Caledonie, ținuturi la 16.000 de km distanță unele de celelalte, dar cu legături vechi onomastice, sunt în flăcările electorale. După demisia premierului...
Ultima oră
Pe aceeași temă