10.6 C
București
luni, 13 mai 2024
AcasăSpecialSute de tineri au fost abuzați într-o bază militară australiană

Sute de tineri au fost abuzați într-o bază militară australiană

Sute de tineri au fost victime ale unor violenţe şi abuzuri sexuale, timp de zeci de ani, într-o bază militară australiană, relatează Mediafax.

Potrivit comisiei de anchetă privind abuzurile din cadrul armatei, violenţele, care au avut loc între 1960 şi 1984 în baza HMAS Leeuwin, din vestul ţării, în prezent închisă, au fost "mult mai grave şi mai ample" decât s-a estimat iniţial.

"Abuzurile din baza HMAS Leeuwin erau atât de ample încât armata ar fi trebuit să cunoască existenţa acestor violenţe, dar nu a luat măsurile necesare în acest caz", a declarat preşedintele comisiei de anchetă, fostul judecător Len Roberts-Smith.

Guvernul australian a înfiinţat în 2012 o comisie de anchetă la nivel naţional în legătură cu abuzurile din cadrul armatei, după mai multe cazuri de violenţe şi abuzuri sexuale, care nu s-au finalizat cu pedepsirea vinovaţilor.

Comisia a primit mii de plângeri şi mărturii, ceea ce a determinat Guvernul să-şi ceară scuze în Parlament.

Abuzurile şi violenţele semnalate în baza militară HMAS Leeuwin sunt anchetate separat, ţinând cont de amploarea scandalului. Comisia de anchetă a primit peste 200 de plângeri din partea unor tineri recruţi, dintre care unii aveau 15 ani în momentul evenimentelor.

Cele mai citite

Bursa de la Bucureşti a câştigat 1,86 miliarde de lei la capitalizare, în această săptămână

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a câştigat 1,86 miliarde de lei la capitalizare, în această săptămână, iar valoarea tranzacţiilor cu acţiuni a crescut cu...

Poliția a aplicat amenzi, după ce mai mulți nuntași au blocat o intersecție

Poliția din județul Teleorman a intervenit prompt în urma unui incident în localitatea Buzescu, unde circulația a fost blocată de nuntași, generând disconfort și...

Donald Tusk vrea să consolideze granița Poloniei cu Belarusul

Prim-ministrul polonez Donald Tusk a declarat, astăzi, că Varșovia începe lucrările pentru consolidarea întregii granițe estice, deoarece țara se confruntă cu ceea ce el...
Ultima oră
Pe aceeași temă